Με δύο ταχύτητες οι βάσεις


Από Τα Νέα
Διαφορετικές ταχύτητες, σε κατεύθυνση και σε ένταση, και εκπλήξεις στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ, τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές των πέντε Επιστημονικών Πεδίων δείχνει η ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Περίπου σε 40 πανεπιστημιακά [...]

τμήματα (εκτός εκείνων με ειδικό μάθημα) αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 18.000

- 19.400 μόρια οι βάσεις, ενώ σε 90- 100 τμήματα ΤΕΙ κυρίως αλλά και ΑΕΙ (ξένων Φιλολογιών και όχι μόνο) τις πύλες θα ανοίξουν με λιγότερα από 10.000 μόρια.

Φέτος οι βάσεις εισαγωγής έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι ενώ δεκάδες τμήματα θα δεχθούν χιλιάδες υποψηφίους με βαθμολογίες 4.000- 9.900 μόρια, στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα θα κρατηθούν ψηλά σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, με μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων: α) θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, β) οι βάσεις εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα θα εμφανίσουν πτωτική πορεία αλλά συγκράτηση σε πολλά περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα, γ) χάσμα περίπου 15.000 μορίων ανάμεσα στη βάση της πρώτης και της τελευταίας σχολής και δ) θα καταγραφτεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Τι δείχνουν τα βαθμολογικά στοιχεία
Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι φέτος έχουμε, παραδόξως, αύξηση κατά περίπου 5.000 των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι, καθώς τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει σε μειωμένη κάθε χρόνο συμμετοχή. Η αύξηση (+6% σε σχέση με πέρυσι) κατανεμήθηκε σε όλες τις Κατευθύνσεις αναλογικά, περισσότερο όμως στη Θετική Κατεύθυνση η οποία φέτος βρέθηκε με 1.100 περισσότερους υποψηφίους από πέρυσι (από περίπου 10.170

πέρυσι σε 11.280 φέτος). Παράλληλα η Θεωρητική Κατεύθυνση είχε φέτος περίπου 2.500

περισσότερους υποψηφίους (από 35.360 πέρσι σε 37.840 φέτος). Η Τεχνολογική Κατεύθυνση 2 ενισχύθηκε και αυτή με 1.500 περισσότερους υποψηφίους από πέρυσι (από 38.620

πέρυσι σε 40.090 φέτος).

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Με δύο ταχύτητες οι βάσεις"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24