Ο υπουργός ήταν... επιπλοποιός!



Απο Το Βήμα
«Χαμένοι στη μετάφραση»... βρέθηκαν χθες στο ΠαΣοΚ διαπιστώνοντας έκπληκτοι ότι ο γαλάζιος υπουργός που διαφήμιζε επί ημέρες ότι συνέλαβε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Siemens κ. Σ. Βαλυράκης αποδείχθηκε τελικώς... επιπλοποιός.
Στο μυστηριώδες e-mail όπου εμφανιζόταν ένας επιχειρηματίας να ζητεί να πληρωθεί[...]

ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, το 2008, αποκαλύφθηκε ότι, λόγω ενός λάθους στη μετάφραση, η επίμαχη φράση «cabinet man» αφορούσε έναν κοινό μαραγκό και όχι υπουργό.

Ο λόγος για το e-mail το οποίο απεστάλη από τη διεύθυνση ΝΥdesigngroup@aol. com προς τον κ. Μ.Κάτσικα της φαρμακευτικής εταιρείας Faran στις 11 Μαρτίου 2008 με την αναφορά- σύμφωνα με την επίσημη απόδοση από το μεταφραστικό τμήμα του ΥΠΕΞ- «να δοθεί το υπόλοιπο 50% της κατάθεσης για τον άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου (σ.σ.: “cabinet man”)».

Η ΝΔ αντέδρασε εντόνως κάνοντας λόγο για «γκάφα ολκής» την οποία αποδίδει προσωπικώς στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη, θέτοντας μάλιστα θέμα απαλλαγής από τα καθήκοντά του καθώς, όπως δήλωναν, ο «γαλάζιος» υπουργός, ο οποίος εφέρετο να εμπλέκεται στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το προαναφερθέν e-mail, δεν είναι άλλος από... τον «ντουλαπά», όπως μετέφρασαν την επίμαχη φράση «cabinet man», της εταιρείας Βuild ΙΤ LΤD, που πληρώθηκε για τις εργασίες που έγιναν σε διαμέρισμα που διαθέτει ο κ. Κάτσικας στο Shefield.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το στέλεχος της Faran, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι είχε αναθέσει στην εν λόγω εταιρεία την εσωτερική διακόσμηση του διαμερίσματός του. Στο e-mail αναφέρεται επί λέξει: «Καλημέρα Μάριο (σ.σ.: πρόκειται για τον κ. Κάτσικα), παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά στις πληροφορίες που χρειάζονται για να δοθεί το υπόλοιπο 50% της κατάθεσης για τον “cabinet man”.Σε ευχαριστώ, Τζόαν». Και παρακάτω συνεχίζει: «Αφορά:apt 34Β Shefield σε US$». Οπως διαπιστώθηκε η φράση «apt» δεν είναι κωδικός λογαριασμού, αλλά παραπέμπει στην αγγλική λέξη «apartment» (διαμέρισμα).

Κατόπιν τούτου, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «βρώμικη μηχανή παραπληροφόρησης, που στήθηκε για να πλήξει το κύρος υπουργών της ελληνικής Δημοκρατίας» . Μάλιστα κατηγορεί τον κ. Βαλυράκη ότι έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί έγγραφα τα οποία δεν έχουν προέλθει από τη δικογραφία καθώς δεν φέρουν τη σχετική σήμανση.

Ωστόσο το ΠαΣοΚ επιμένει ότι ήταν στοιχείο της δικογραφίας που εστάλη από την εφέτη- ειδική ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα τόσο το πρωτότυπο στην αγγλική γλώσσα όσο και η επίσημη μετάφρασή του. Οπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγας, ο οποίος ανέλαβε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, «η μετάφραση δεν έγινε από εμάς, ούτε το εφηύρε ο πρόεδρος ή άλλο μέλος της επιτροπής» . Και πρόσθεσε: «Τι θα έπρεπε να σκεφτούμε; Μια άλλη μετάφραση;» και τόνισε ότι το κόμμα του επιμένει στη διερεύνηση του θέματος θεωρώντας το σημαντικό στοιχείο της δικογραφίας ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για αποπροσανατολισμό και δημιουργία πολωτικού κλίματος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Αθ.Παφίλης σχολίασε ότι «ο αγώνας δρόμου των συμψηφισμών έχει αρχίσει» . Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «μεθοδεύεται μεγάλης κλίμακας επιχείρηση αποπροσανατολισμού και σύγχυσης».

Τέλος, σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο κ. Κάτσικας, ενώ η ΝΔ ζήτησε να κλητευθούν οι κκ. Κ. Σημίτης (προς το τέλος των εργασιών της Επιτροπής), Θ. Τσουκάτος και Χ. Καστανίδης, καθώς και ο νυν υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης , ο οποίος υπήρξε γενικός γραμματέας επί υπουργίας Αν. Μαντέλη , ενώ δεν έχει προτείνει προς το παρόν τον κ. Γ.Πανταγιά. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΠαΣοΚ, ειπώθηκε ότι «ο κατάλογος των μαρτύρων είναι ανοιχτός», ενώ ο κ. Βαλυράκης διευκρίνισε ότι όλοι οι μάρτυρες θα κληθούν αυστηρά βάσει της δικογραφίας.



Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Ο υπουργός ήταν... επιπλοποιός!"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24