Γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα


Απο Τα Νέα

ΜΑΚΡΑ εμπειρία στη διαχείριση οικονομικών κρίσεων που περιλαμβάνουν τη χορήγηση βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα μας Ρaul Τhomsen, ο οποίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τον μηχανισμό στήριξης, συγκεντρώνοντας πάνω του τα φώτα [...]


της δημοσιότητας.

Ο 55χρονος Δανός Ρaul Μathias Τhomsen, όπως είναι το πλήρες όνομά του, κατέχει σήμερα τη θέση του υποδιευθυντή του Ευρωπαϊκού Σκέλους του ΔΝΤ και θεωρείται εξπέρ στις οικονομίες των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς έχει «περάσει» από τη Γιουγκοσλαβία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Πολωνία. Προσφάτως μετείχε στην αποστολή του ΔΝΤ και στην (χρεοκοπημένη) Ισλανδία.

Ο Ολλανδός Βob Τraa, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι παλιός «γνώριμος» της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια μετέχει ανελλιπώς στο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ που επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τη χώρα μας προκειμένου να συντάξει τις ετήσιες εκθέσεις (country report) του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Στην τελευταία έκθεση μάλιστα, με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2009, που συνυπέγραφε ο κ. Τraa, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αφού περιελάμβανε εκτίμηση για έκρηξη του δημοσίου χρέους στο 800% του ΑΕΠ το 2060 αν δεν ληφθούν μέτρα.

Επικεφαλής του κλιμακίου της Ε.Ε. είναι ο Βέλγος Servaas Deroose, αναπληρωτής διευθυντής γενικών υποθέσεων της Κομισιόν, που μετείχε και στην προηγούμενη αποστολή της τρόικας, τον Φεβρουάριο, όταν η Ελλάδα ήταν αντιμέτωπη ακόμα μόνο με την αυστηρότερη επιτήρηση που έχει επιβληθεί ποτέ σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης και ο μηχανισμός στήριξης ήταν υπαρκτός μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Της αποστολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ηγείται ο Κlaus Μasuch, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ε.Ε., με ειδίκευση στις προβλέψεις
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24