Τεκμήρια: για ποιους χτυπάει η καμπάνα


Απο Τα Νέα
Αυστηρότερα τεκμήρια για έχοντες και κατέχοντες μεγάλα σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη αλλά και ηπιότερα τεκμήρια κυρίως για όσους φορολογουμένους έχουν ακίνητα έως 120 τ.μ. φέρνουν οι νέες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Επειτα από πέντε μήνες ζυμώσεων, διορθώσεων και αρκετών υπαναχωρήσεων, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε τη διάταξη [...]

για τη φορολόγηση της αποζημίωσης ηθικής βλάβης αλλά και τη διάταξη για την καθιέρωση παρακράτησης φόρου 8% στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καταργώντας παράλληλα και την παρακράτηση φόρου 20% για παροχή υπηρεσιών έως 300 ευρώ από ελεύθερους επαγγελματίες, καθιέρωσε κλίμακα φορολόγησης των μπόνους τραπεζικών στελεχών (έναντι αρχικής εξαγγελίας φορολόγησης με ενιαίο συντελεστή 90%), επέβαλε ετήσιο φόρο στους κατόχους μεγάλων σκαφών αναψυχής και ιστιοφόρων, απήλλαξε του φόρου πολυτελείας χρυσά κοσμήματα αξίας έως 1.000 ευρώ και αύξησε τις εκπτώσεις φόρου για δαπάνες ασφαλίστρων και διατροφής διαζευγμένων.

Οι αλλαγές ήρθαν ύστερα από αντιδράσεις επαγγελματικών φορέων και βουλευτών που άσκησαν σε ορισμένες περιπτώσεις έντονη κριτική, εξαναγκάζοντας το οικονομικό επιτελείο σε επανεξέταση των αρχικών του θέσεων. Ιδίως στο μέτωπο των τεκμηρίων, οι χθεσινές αλλαγές ακολουθούν ενστάσεις αυστηρότητας για τα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και ήπιας μεταχείρισης των εχόντων και κατεχόντων. Ετσι, για έχοντες μεγάλα σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες, αυτοκίνητα και ακίνητα ο πέλεκυς των τεκμηρίων γίνεται σαφώς... βαρύτερος, ενώ διορθώνονται οι ρυθμίσεις για δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς με την καθιέρωση τεκμηρίων συναφών με την πραγματική δαπάνη. Στο μέτωπο των μπόνους των τραπεζικών στελεχών η φορολόγηση έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2013. Στην περίπτωση ετήσιου εισοδήματος έως 60.000 ευρώ και μπόνους έως 10% του εισοδήματος, το μπόνους φορολογείται σαν εισόδημα στην κλίμακα. Υψηλότερα ποσά φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 50% εφόσον είναι έως 20.000 ευρώ, με συντελεστή 60% για ποσά από 20.001 έως 40.000 ευρώ, με 70% για το κλιμάκιο από 60.001 έως 80.000 ευρώ και με συντελεστή 90% για πάνω από 80.000 ευρώ.

Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Τεκμήρια: για ποιους χτυπάει η καμπάνα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24