"Χρειάζονται αλλαγές τα μεσημεριανά... και μακάρι να γίνουν"


Οταν νιώθεις ευτυχισμένος, ασφαλής και ώριμος στην επαγγελματική ζωή σου, αυτό σε οδηγεί στο να κάνεις σωστές επιλογές και στην προσωπική σου ζωή. Η Κατερίνα Καραβάτου μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» και αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο. Χωρίς κόμπλεξ μιλάει για τηλεοπτικά πρόσωπα, για την πορεία της μεσημεριανής εκπομπής της αλλά και για τον Κρατερό Κατσούλη. Μια συνέντευξη -πιστέψτε μας- «ψυχογράφημα», λίγους μήνες πριν η φετινή χρονιά της τηλεόρασης κατεβάσει ρολά!
Γεννήθηκε στη ...

Θεσσαλονίκη και είναι μοναχοπαίδι. Μεγάλωσε και σπούδασε εκεί, και μεγάλο κομμάτι παιδικών και εφηβικών χρόνων έχει να κάνει με εικόνες ευχάριστες και ανέμελες εκείνης της περιόδου. Στο σχολείο ήταν καλή μαθήτρια. Δεν γινόταν, βέβαια, να είναι μέτρια στις επιδόσεις της γιατί ως παιδί δασκάλων έπρεπε να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον έλεγχό της. Οταν τελείωσε το Λύκειο, μπήκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία.

Το 2004 ξεκινάει το όνειρο -αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι- με την τηλεόραση. Μια πρόταση να έρθει στην Αθήνα αλλάζει τους στόχους που μπορεί να είχε θέσει και γίνεται με τα φιλαράκια της μια ευχάριστη συντροφιά στην πρωινή και μετέπειτα στη μεσημεριανή ζώνη κάνοντας «Κους Κους». Κρατάει χαμηλούς τόνους και βρίσκεται ένα βήμα πριν δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, μια και η σχέση της με τον ηθοποιό Κρατερό Κατσούλη πάει από το καλό στο καλύτερο και δεν το έκρυψε ποτέ.

«Με το διαζύγιο Μικρούτσικου ασχοληθήκαμε επειδή η εξέλιξη δόθηκε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Με τη Μενεγάκη
δεν ήταν έτσι...»

- Κατεβαίνεις από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και όλα αλλάζουν ξαφνικά…
Πέρασε ο καιρός πολύ γρήγορα και θυμάμαι ότι δεν έκανα όνειρα όταν ξεκίνησα να δουλεύω στην τηλεόραση. Δεν είχα ιδέα τι ανθρώπους θα συναντήσω και τι πάει να πει τηλεόραση. Ομως ήρθε η πρόταση εντελώς ξαφνικά, αμέσως μπήκα στα βαθιά και έπρεπε να αποδείξω πράγματα. Στην πορεία έγινα παρουσιάστρια εκπομπής. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα ήταν απαιτητικά από την αρχή μέχρι και σήμερα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Πάντως δεν μπορώ να ξεχάσω δευτερόλεπτο από αυτά που πέρασα όλο αυτό το διάστημα.

- Οταν έρθει η στιγμή, θα βρεθείς πίσω από τις κάμερες; Σου έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό;
Πολύ εύκολο να γίνει. Εγώ έχω ένα μότο στη ζωή μου, που το ακολουθώ μέχρι σήμερα: «πρέπει να είσαι έτοιμος από την αρχή να κάνεις ένα βήμα πριν για να είσαι εντάξει». Φυσικά προσπαθώ να είμαι καλή στη δουλειά μου, γιατί την αγαπώ και εργάζομαι πολλές ώρες καθημερινά. Είναι η ζωή μου σε μεγάλο βαθμό! Πρέπει να διαφυλάξω τον εαυτό μου και είμαι πολύ συγκρατημένη στις κινήσεις μου…

- Στη μεσημεριανή ζώνη παρατηρείται φέτος μια μεγάλη πτώση σε νούμερα τηλεθέασης. Πιστεύεις ότι η εκπομπή σας έχασε έδαφος επειδή για μεγάλο διάστημα δεν μπόρεσε να ασχοληθεί καθόλου με το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη;
Δεν μπορώ να το δω έτσι αυτό το θέμα. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και ξέραμε ότι θα μας στοίχιζε σε νούμερα. Δεν θέλω να εκφέρω άποψη για το θέμα και για τον τρόπο που σχολιάστηκε από άλλες εκπομπές. Νομίζω ότι ο καθένας έπραξε αυτό που ήθελε, και η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος ήταν σαφείς στις επιθυμίες τους. Και απαντώ τώρα ως τηλεθεάτρια και όχι ως παρουσιάστρια.

- Ασχολήθηκε όμως η εκπομπή σου με το διαζύγιο Μικρούτσικου - Ρουμπέση…
Ναι, με αυτό ασχοληθήκαμε και είδαμε ότι η εξέλιξη δόθηκε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα αυτό το θέμα, που γενικώς έκανε νούμερα τηλεθέασης. Αυτό έδωσε τροφή σε όλους μας και είχε ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή μέχρι τη στιγμή που καταλάγιασε και ξεχάστηκε.

- Ακούγονται πολλά τις τελευταίες μέρες για το «Κους Κους», ότι την επόμενη χρονιά θα έχει πολλές αλλαγές και καθόλου πανελίστες. Νιώθεις έτοιμη να κάνεις κάτι διαφορετικό;
Πρώτη φορά το ακούω αυτό και μάλιστα από σένα. Συζήτηση με το κανάλι δεν έχει γίνει ακόμη. Νομίζω, και θα συμφωνήσω όσον αφορά την πτώση στα νούμερα τηλεθέασης όλων των εκπομπών, ότι χρειάζονται σίγουρα αλλαγές και μακάρι να γίνουν. Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις 1000%, αλλά σε ποιον βαθμό δεν είμαι σε θέση ακόμη να το γνωρίζω.
ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΕΡΟ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
«Εχουμε αποφασίσει να αποκτήσουμε οικογένεια... αλλά δεν έχουμε ορίσει ακόμη ημερομηνία γάμου»


- Εχεις νιώσει να «καις» τον εαυτό σου με την έκθεση της προσωπικής σου ζωής;
Είμαι χαμηλών τόνων και δεν δίνω δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Δεν κάνω κοσμικές εμφανίσεις, δεν δίνω συνεντεύξεις και θα αποκαλύψω τον λόγο. Πολύ απλά, μου αρέσει όταν θα πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ και να κοιμηθώ. Λατρεύω τον ύπνο. Κάνω μια πολύ φυσιολογική ζωή και δεν πιστεύω να έχει γίνει αυτό που με ρώτησες.

- Συνδυάζεται εύκολα ο φόρτος εργασίας με τη σχέση που έχεις με τον Κρατερό, και αυτή σε έχει βοηθήσει να έχεις καλύτερα νούμερα στην εκπομπή σου;
Εχω να πω ότι πριν από τη σχέση μου αυτή δεν ασχολούταν κανένας με το τι κάνω προσωπικά. Απλώς έχω την εντύπωση ότι με έναν διακριτικό και γλυκό τρόπο ο Τύπος έχει εισβάλει στη ζωή μου, γεγονός όμως που -για να λέμε τη αλήθεια- δεν νομίζω ότι με βοηθάει για να αβαντάρω την εκπομπή μου. Βλέπω π.χ. σε περιοδικά διάφορες φωτογραφίες μας κάθε εβδομάδα. Είμαστε εγκρατείς και έχουμε παραδεχτεί ότι είμαστε μαζί στη ζωή. Στα είκοσι χρόνια που ο Κρατερός βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο έχει έναν χαρακτήρα που ποτέ δεν άλλαξε. Απλώς μερικές φορές, λόγω και της δουλειάς μου, εγώ βγαίνω πιο εκδηλωτική γιατί με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι και οφείλω να απαντάω σε όλα.

- Ημερομηνία γάμου έχετε ορίσει; Γιατί αυτό το καλοκαίρι παντρεύονται η Φαίη και η Μαριέττα...
(Επειτα από μια σιωπή λίγων δευτερολέπτων μου απαντάει...) Επειδή παντρεύονται, ας παντρευτώ και εγώ, ε; Αστειεύομαι! Δεν έχουμε ορίσει ακόμη ημερομηνία γάμου, αλλά έχουμε αποφασίσει να αποκτήσουμε οικογένεια. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό ως γεγονός. Το πότε και το πού θα γίνει ακόμη δεν τα γνωρίζουμε.


ΧΑΡΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ


Επιστροφή...0 Σχόλια στο ""Χρειάζονται αλλαγές τα μεσημεριανά... και μακάρι να γίνουν""

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24