Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί

Σε θετική δήλωση προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η οποία θα γίνει το απόγευμα στις 6. Το Σάββατο, είπε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, ειδάλλως το ίδιο το ευρώ δεν θα είχε νόημα. Δεν είναι ανεκτό, τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι κάνουν θυσίες, κάποιοι κερδοσκόποι να βγάζουν, σε μια μέρα, δισεκατομμύρια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και... της προσπάθειάς του να ξεπεράσει την οικονομική και δημοσιονομική κρίση. Θα σηκώσω τη σημαία εναντίον τους. Θα πρωτοστατήσω στην Ευρώπη να μπει φραγμός στα παιχνίδια τους. Η τιμωρία τους είναι υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνον δική μας», τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τον Κόσμο του Επενδυτή.

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το ΄΄δυστυχώς, επτωχεύσαμε΄΄», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι «τα μέτρα που παίρνουμε είναι σίγουρα σκληρά και επώδυνα», αλλά «απολύτως αναγκαία».

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, συμφωνήθηκε κοινό μέτωπο κατά των κερδοσκόπων και συνεργασία σε επτά τομείς, κυρίως περιβαλλοντικής πολιτικής. Η Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη στήριξή της στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουΐντο Βεστερβέλε, ο οποίος ως ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Μέρκελ, είπε ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται καμίας «λευκής επιταγής» από τους εταίρους της στην ΕΕ, για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση στον προϋπολογισμό της.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) μετά τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι τα οικονομικά μέτρα είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής. Οπως ανέφερε, εκ των πραγμάτων είναι υποχρέωση μας να μειώσουμε το δημόσιο έλλειμμα, διότι αν δεν το κάνουμε, θα βρεθούμε σε ταμειακή αδυναμία.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη επισήμανε ότι τα μέτρα κρίθηκαν «απαραίτητα, για να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στις αγορές, ότι πραγματικά η δημοσιονομική εξυγίανση θα πετύχει, παρά τις δυσκολίες μέσα στο 2010».

«Αν δεν αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα, αν δεν αντιδράσουμε με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, θα βρεθούμε ως χώρα, ως εθνική οικονομία σε πολύ δυσκολότερη θέση», τόνισε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου. Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη Ομόνοια.



Nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24