Σημίτης:Όχι στο ΔΝΤ

Υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδας και της έκδοσης ευρωομολόγου, τάσσεται ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στην πρώτη του τοποθέτηση από τότε που κορυφώθηκε η κρίση. Παράλληλα, τονίζει ότι «το αναγκαίο βήμα για το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να επιδιωχθεί είτε στο πλαίσιο της ΟΝΕ είτε μέσω μιας ενισχυμένης συνεργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν». Ο κ. Σημίτης πιστεύει πως... «πρέπει να υπάρξει κοινό πλαίσιο πολιτικής που θα συμβιβάζει τις διαφορετικές ανάγκες και θα βελτιώνει τη συνοχή της Ενωσης», θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση «τη θεσμοθέτηση οικονομικής διακυβέρνησης». «Η ΟΝΕ ολοκλήρωσε τη νομισματική ενοποίηση, ενώ άφησε ανολοκλήρωτη την οικονομική ενοποίηση», αναφέρει.

«Η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί λύση. Δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες των ανισορροπιών και τις διαφορές μεταξύ βορρά και νότου της Ενωσης. Θα είναι ένα λάθος επιπλέον στην ήδη ελλειμματική ΟΝΕ», δηλώνει.

«Η κάθε χώρα καλείται ν' αντιμετωπίσει μόνη της τις κερδοσκοπικές δυναμικές που θα υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν στο μέλλον. Μόνη της δεν είναι όμως σε θέση. Χρειάζονται κοινές λύσεις σε πολλά θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας της ΟΝΕ», επισημαίνει ο κ. Σημίτης.




nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σημίτης:Όχι στο ΔΝΤ"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24