Σεξουαλική ζωή και μετά τα 80 χρόνια


Απο tovima.gr

Να γυμνάζεσαι κάθε μέρα και να μη στενοχωριέσαι. Αυτά είναι τα δύο μυστικά για την παράταση της σεξουαλικής ζωής και μετά τα 80 μας χρόνια, σύμφωνα με ιατρική μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ.

Μπορεί η αμερικανίδα συγγραφέας Καμίλ Παλιά να ισχυρίζεται ότι «το σεξ μετά τα 80 είναι σαν να παίζεις μπιλιάρδο με σπάγκο αντί για στέκα», αλλά τα ευρήματα της έρευνας των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου τη διαψεύδουν κατηγορηματικά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες ζουν μεν λιγότερα χρόνια από τις γυναίκες, αλλά έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε [...]


μεγάλη ηλικία.

Οπως διαπιστώθηκε, στην ηλικία των 55 ετών οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο άλλα 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες μόλις 10,6 χρόνια. Επίσης οι άνδρες άνω των 60 ετών είναι πολύ πιο πιθανό, σε σχέση με τις γυναίκες της αντίστοιχης ηλικίας, να έχουν ποιοτική σεξουαλική ζωή και να δείχνουν ενδιαφέρον για το σεξ.

Ετσι ένας άνδρας 30 ετών μπορεί να περιμένει κατά μέσο όρο άλλα 35 χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας και 45 χρόνια επιβίωσης. Μια γυναίκα ίδιας ηλικίας έχει κατά μέσο όρο άλλα 31 χρόνια σεξουαλικής ζωής και άλλα 50 επιβίωσης.

«Ενας υγιής 55άρης μπορεί να απολαμβάνει το σεξ κατά μέσο όρο για άλλα πέντε ως επτά χρόνια σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία. Από την άλλη, μια υγιής γυναίκα 55 ετών μπορεί να προσθέσει τρία ως έξι χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της» έγραψαν οι ερευνητές.

Βέβαια η σεξουαλική ζωή των ανδρών στην τρίτη ηλικία επωφελείται και από διάφορα χάπια τύπου Βιάγκρα, που ενισχύουν τη λίμπιντο και καταπολεμούν τη στυτική δυσλειτουργία. Για τις γυναίκες δεν έχει βρεθεί ακόμη ανάλογο φαρμακευτικό σκεύασμα.

«Πολλές αρρώστιες, όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος του προστάτη μειώνουν την ανδρική σεξουαλική ικανότητα και, κατά συνέπεια, τη συχνή ερωτική επαφή στην τρίτη ηλικία» καταλήγει η έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τακτική σωματική άσκηση και η εξάλειψη του άγχους στην καθημερινή ζωή είναι το «κλειδί» για να κάνουν σεξ άνδρες και γυναίκες και μετά τα 80 τους, ηλικία που για πολλούς σήμερα είναι «απαγορευτική» για την ερωτική δραστηριότητα.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σεξουαλική ζωή και μετά τα 80 χρόνια"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24