Σύσκεψη για το φορολογικό

Στην σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλικξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.
Οι πληροφορίες φέρουν να έχει "κλειδώσει" η φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 40% για εισόδημα απο 60.000 ευρώ και πάνω. Το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να συνδέσει το ύψος του αφορολόγητου με το ποσό των αποδείξεων που συγκεντρώνουν οι πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες...
ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνουμε για να "πιάσουμε" το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα πρέπει να μαζέψουμε αποδείξεις ύψους 20% του εισοδήματος αυτού. Δηλαδή κάποιος που δηλώνει 40.000 εισόδημα θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις ύψους 8.000 ευρώ.

Όλοι οι φορολογούμενοι θα ξεκινούν με αφορολόγητο 6.000 ευρώ. Το αφορολόγητο θα "χτίζεται" με αποδείξεις μέχρι να φτάσει στα 12.000 ευρω. Ανάλογα το δηλωθέν εισόδημα η εφορία θα ζητάει και ανάλογο ποσό αποδείξεων. 'Οποιος δεν εξασφαλίζει τις απαιτούμενες αποδείξεις για να φτάσει το αφορολόγητο, θα φορολογείται με συντελεστή 10% για το ποσό που απομένει μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 12.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρω και έχει μαζέψει αποδείξεις 3.000 ευρώ (αντί για 4.000 ευρώ που θα έπρεπε) θα πληρώσει φόρο 10% για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του ύψους των αποδείξεων που θα έπερεπε να έχει συγκεντρώσει και αυτών που τελικά έχει στην κατοχή του.

Όσοι έχουν συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζονται, το επιπλέον ποσό θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή 8% και θα αφαιρείται απο τον συνολικό φόρο που αντιστοιχεί στο εισόδημά τους.

Αυτό που μπορεί να φέρει επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά είναι το ενδεχόμενο να καταργηθεί σημαντικός αριθμός φοροαπαλλαγών, όπως τα ασφάλιστρα ζωής. Υπάρχει εισήγηση στον υπουργό οικονομικών αυτές οι φοροαπαλλαγές να καρταργηθούν και οι αποδείξεις που παίρνουν γι' αυτές οι φορολογούμενοι να συναθροίζονται με όλες τις υπόλοιπες. Δεν θα επηρεαστεί απο το νέο σύστημα η έκπτωση για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια πρώτης κατοικίας και ιατρικές δαπανες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα χρειαστεί να καταγράφουμε αναλυτικά τις αποδείξεις. Απλώς θα τις βάζουμε σε φάκελο και θα τις στέλνουμε στην εφορία.



newsit.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σύσκεψη για το φορολογικό"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24