Σπέρνουν μπλόκα στους εθνικούς δρόμους


Απο Τα Νέα

Πρόσκληση για διάλογο απευθύνει στους αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που τα μπλόκα στις εθνικές οδούς πολλαπλασιάζονται και είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποκοπεί η κυκλοφορία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από τους παρακαμπτήριους δρόμους.
Ήδη, η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες είναι τεράστια και η διαδρομή έως τη Λαμία καλύπτεται σε πάνω από έξι ώρες. Στον χορό των κινητοποιήσεων[...]


μπαίνουν από σήμερα αγρότες της Θεσσαλίας, που με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα και εκεί θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι την κυκλοφορία. Στη Βόρεια Ελλάδα σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων και στις διεθνείς μεταφορές αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση αγροτών της Φλώρινας, του Κιλκίς και των Σερρών, να αποκλείσουν τους μεθοριακούς σταθμούς του Προμαχώνα, της Κρυσταλλοπηγής και της Δοϊράνης. Ήδη, μάλιστα, διατυπώνονται απειλές από την πλευρά της Βουλγαρίας για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τα προϊόντα της που διακινούνται μέσω του Προμαχώνα μπλοκάρονται στα σύνορα. Αγρότες της Πελοποννήσου αναμένεται έως αύριο να μπουν στο γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Κρήτη προγραμματίζουν να μπουν στα πλοία για τον Πειραιά την Τετάρτη το απόγευμα. Το πρωί της ίδιας μέρας προγραμματίζουν αποκλεισμούς στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και των ΔΟΥ στα Χανιά.

Την ίδια ώρα, περιοδεία στα χωριά της Φθιώτιδας για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους κάνουν οι συνδικαλιστές αγρότες και εκτιμούν ότι μέχρι την Τετάρτη θα μπορέσουν να μεταφέρουν και νέες δυνάμεις, ιδιαίτερα στο μπλόκο της Αλαμάνας. Προς το παρόν κρατούν αποστάσεις από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις στο σύνολό τους και υπογραμμίζουν με έμφαση ότι θα παραμείνουν στα σημεία αποκλεισμού. «Όχι» στον διάλογο
«Όλα αυτά που ακούμε περί διαλόγου, εκτός από πρόχειρα είναι και επικίνδυνα», υποστήριξε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών στην Αλαμάνα Δημήτρης Μακαρές και συμπλήρωσε: «Μας λένε να συμμετέχουμε σε έναν διάλογο και να πάμε 2-3 από κάθε περιοχή ή από κάθε ομάδα παραγωγών. Μόνο για να συνεδριάσουν αυτές οι επιτροπές θέλουν το Ολυμπιακό Στάδιο».

Παράλληλα οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα αμφισβητούν τα οικονομικά δεδομένα που δίδονται στη δημοσιότητα το τελευταίο 24ωρο. «Ακούμε και εμείς αυτά τα δισεκατομμύρια που δήθεν μοιράστηκαν και ψαχνόμαστε μεταξύ μας για το αν πραγματικά είμαστε αγρότες», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Δημογιάννης, πρόεδρος του Παμφθιωτικού του Αγροτικού Συλλόγου και συμπληρώνει: «Εμείς ξέρουμε ότι μας κυνηγούν τράπεζες, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα γραμμάτια, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα ενοίκια στα χωράφια, γιατί δεν έχουμε πάρει την ενίσχυση».

Με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο αντέδρασαν οι αγρότες στην παρουσία του Σωτήρη Χατζηγάκη στο μπλόκο τους στην Αλαμάνα. Δεκάδες ήταν τα ερωτήματα προς την πλευρά του πρώην υπουργού που αφορούσαν την περυσινή περίοδο, ενώ απέρριψαν τις αναφορές του για πακέτο μέτρων που έφτασαν στους αγρότες. «Τι να συζητάμε με τον κ. Χατζηγάκη. Πέρυσι τον είχαμε καλέσει, φέτος μας ήρθε...», σχολίασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας Βάιος Γκανής.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σπέρνουν μπλόκα στους εθνικούς δρόμους"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24