Η οργή δεν συλλαμβάνεται...


Απο Ελευθεροτυπία

Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθαν χθες η γενιά της μηδενικής ενοχής με την εξουσία της μηδενικής ανοχής. Παιδιά του Γυμνασίου ή και ακόμη μικρότερα, χωρίς ποινικό και πολιτικό μητρώο, συνοδευμένα από γονείς ή ενταγμένα σε άγουρες παρέες είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στους δρόμους της Αθήνας, να φοβηθούν και να φωνάξουν, να δουν την «αθηναϊκή τριλογία», τους τρεις ναούς [...]


της μάθησης (Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη) περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ. Για το καλό τους...
Η συγκεκριμένη εικόνα, των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου «στεφανωμένων» από τους κρανοφόρους ήταν βέβαια πρωτοφανής ακόμη και για τους πιο μεγάλους σε ηλικία. Διαμορφώθηκε το απόγευμα, την ώρα που το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του περνώντας από τα Χαυτεία, τη Σταδίου και τη Βουλή. Ενας κύκλος που έσπασε σε πολλά σημεία καθώς τόσο τα νεότερα όσο και τα πρεσβύτερα μέλη (εκπαιδευτικοί, φοιτητές κ.λπ.) χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα που έπεφταν βροχή, όποτε οι αστυνομικές δυνάμεις έκριναν ότι έπρεπε να παρέμβουν για να διαφυλάξουν την τάξη.

Κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στα Προπύλαια ήδη πριν από τις 12 το μεσημέρι. Εως την ώρα εκείνη και από πολύ νωρίς το πρωί είχε ξεκινήσει αγώνας δρόμου να αποκατασταθεί η εικόνα του Πανεπιστημίου μετά τα χθεσινά περιστατικά. Η ελληνική σημαία είχε αποκατασταθεί στην οροφή, το μαυροκόκκινο πανό ξεκρεμάστηκε και αποθηκεύτηκε στην πίσω αυλή όπου δεκάδες καθαρίστριες (συναδέλφισσες της Κωνσταντίνας Κούνεβα) έτρεχαν για να καθαρίσουν τα δάπεδα και τους τοίχους από τα συνθήματα και τα απομεινάρια της κατάληψης. Στις 10 το πρωί, ο χώρος γύρω από τα Προπύλαια ήταν ίσως ένας από τους πιο καθαρούς της Αθήνας, η οποία κατά τα άλλα παραμένει διακοσμημένη με μικρούς (γύρω από τα καλάθια) και μεγάλους (γύρω από τους κάδους) λόφους σκουπιδιών. Οσο για το βραβείο της καλύτερης «σκουπιδο-διακόσμησης», αυτό το διεκδικούν με αξιώσεις τα Εξάρχεια, όπου κάδοι και απορρίμματα έπεσαν θύματα φωτιάς που δεν ολοκλήρωσε το απορρυπαντικό της έργο.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Η οργή δεν συλλαμβάνεται..."

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24