Ολη η (τηλε)Ελλάδα ένα reality


«Οι νοικοκυρές που παρακολουθούμε είναι ασυγκράτητες! Ετοιμες και πρόθυμες να ζήσουν τις ζωές τους μπροστά από την κάμερα και να εκθέσουν την πιο προσωπική τους ζωή:από πλαστικές επεμβάσεις ως λεπτομέρειες από την ερωτική τους ζωή αλλά και να φέρουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς τους».
Η παραπάνω περιγραφή του νέου ριάλιτι αποκτήματος του ΑΝΤ1 είναι αποκαλυπτική όχι μόνο για τις «Real Ηousewives» που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου αλλά και για την αισθητική που θα κυριαρχήσει στο μενού των ιδιωτικών [...]

καναλιών από Σεπτέμβριο. Για το συγκεκριμένο «σόου» μάλιστα χρειάστηκε να μονομαχήσουν δύο κανάλια: ο Αlpha που το είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο και ο ΑΝΤ1 που τελικά διεκδίκησε και πήρε τα δικαιώματα στο παρά πέντε. Γίνεται μάχη λοιπόν για τα ριάλιτι που θα καταφέρουν να ξελασπώσουν οικονομικά τα καταχρεωμένα κανάλια, αλλά όπως όλα δείχνουν και να κατεβάσουν ακόμη πιο χαμηλά τον πήχη σε θέματα ποιότητας. Σε μια τηλεόραση που με πρόσχημα την οικονομική κρίση καταφεύγει σε λύσεις συμφέρουσες και «φτηνές» σε όλα τα επίπεδα.

Μega: αναγκαστική υποχώρηση

Ακόμη και το κανάλι που όλα τα προηγούμενα χρόνια γύρισε την πλάτη στο ριάλιτι και έριξε όλο το βάρος του στη μυθοπλασία και σε άλλου τύπου εκπομπές, φέτος αναγκάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω και να εντάξει στο πρόγραμμά του και μάλιστα καθημερινά στο prime time το «Μaster Chef». Πρόκειται για μια εκπομπή μαγειρικής όπου αφενός διαγωνίζονται φερέλπιδες ανειδίκευτοι σεφ που ζουν ανάμεσά μας, αφετέρου το παρουσιάζει η έμπειρη στον τομέα των ριάλιτι Ευγενία Μανωλίδου. Ωστόσο το πιο σκληρό ριάλιτι που θα φιλοξενηθεί στο κανάλι είναι το «Υou man» το οποίο θα παρουσιάζει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και βασίζεται στα πρότυπα του «Βig Βrother». Ζηλεύοντας τη δόξα του «Dancing with the stars» εξάλλου για τα βράδια της Κυριακής το Μega αντεπιτίθεται με το τάλεντ σόου «Just the two of us» με τον Γιώργο Καπουτζίδη παρουσιαστή και τα συνήθη συστατικά: διαγωνιζόμενοι σε δεύτερο πλάνο και κριτική επιτροπή σε πρώτο.

Αlpha: στο ίδιο έργο θεατές

Στην Κάντζα η μυθοπλασία ανήκει στο μακρινό παρελθόν και τα ριάλιτι πάσης φύσεως και περιεχομένου ανθούν σε ένα πρόγραμμα το οποίο εμφανίζεται έτοιμο να καλύψει όλες τις ανάγκες του «πεινασμένου» τηλεοπτικού κοινού για: φαγητό, νύφη, γαμπρό, καριέρα, αποπληρωμή χρεών, ανα καίνιση, ζωή στην ύπαιθρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά αναμένεται να παίξει το νεοαποκτηθέν αλλά γνωστού από τα παλιά «Βig Βrother» το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη. Η έμφαση δίνεται στην κουζίνα με το «Κάτι ψήνεται» να συνεχίζεται για μία ακόμη σεζόν, τον «Εφιάλτη στην κουζίνα» να γίνεται και πάλι πραγματικότητα με τον Εκτορα Μποτρίνι σε επίδειξη ισχύος απέναντι σε αδέξιους εστιάτορες και το αυθεντικό «Κitchen Νightmares» με τον Γκόρντον Ράμσεϊ να μοιάζει ντοκυμαντέρ μπροστά στις ελληνικές απομιμήσεις του. Η Σίσσυ Φειδά επιστρέφει με το «Σπίτι απ΄ την αρχή» και τη μόδα των τηλεοπτικών ανακαινίσεων μπολιασμένων με στοιχεία ριάλιτι, η Βίκυ Χατζηβασιλείου με το «Πάμε πακέτο» και τους χαμένους συγγενείς να αποκτούν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και χαρτομάντιλα για να σκουπίζουν τα δάκρυά τους, ενώ η Σίσσυ Χρηστίδου έχοντας οργώσει την ελληνική ύπαιθρο θα αποπειραθεί για δεύτερη σεζόν να ζευγαρώσει εργένηδες αγρότες με ανύπαντρες πρωτευουσιάνες στο «Αγρότης μόνος ψάχνει». Αν και την περασμένη σεζόν δεν φάνηκε να δίνονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές λύσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που αναζήτησαν τηλεοπτική σωτηρία από τις οφειλές τους, εντούτοις η εκπομπή «Για λογαριασμό σας» με τον Νίκο Σαμοΐλη επανακάμπτει. Τέλος, το νέο ριάλιτι προϊόν που θα προστεθεί στο ήδη γεμάτο από το συγκεκριμένο είδος πρόγραμμα του σταθμού θα είναι το «Ι love my country», ενώ κανονικά στο β΄ μισό της σεζόν θα προβληθεί ο β΄ κύκλος του «Greek Ιdol» με πολλές αλλαγές στα πρόσωπα.

Από ΤΟ ΒΗΜΑ


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Ολη η (τηλε)Ελλάδα ένα reality"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24