Υπό επιτήρηση και η Κυπριακή οικονομία


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυπριακή οικονομία. Tο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών - Ecofin, αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη διαδικασία επιτήρησης απαιτώντας από την Κύπρο, τη μείωση του ελλείμματος κάτω απο το 3% μέχρι το 2012.
Το Συμβούλιο Ecofin ξεκίνησε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Δανία και τη Φινλανδία. Ακόμα, αναμένεται
[...]

να αξιολογηθούν 13 κράτη – μέλη, για το αν έλαβαν επαρκή μέτρα για την επίτευξη των στόχων για το 2010. Θα αποφασισθεί, εξάλλου, η είσοδος της Εσθονίας στη ζώνη του ευρώ.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ επανέλαβαν χθες τη συμφωνία τους σε ένα νέο είδος οικονομικών κυρώσεων κατά των χωρών που δεν σέβονται την δημοσιονομική πειθαρχία στον προϋπολογισμό τους, συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής των επιδοτήσεων της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι.Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ''από σήμερα βρίσκεται πλέον και επίσημα σε επιτήρηση η κυπριακή Οικονομία'' και προσθέτει πως ''αντίθετα με το τι ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απορρίψει και έχει ζητήσει αναθεώρηση του Προγράμματος Σύγκλισης και Σταθερότητας το οποίο είχε καταθέσει η Κυπριακή Δημοκρατία τον περασμένο Απρίλιο''.

Η επιτήρηση, συνεχίζει, ''δεν ήταν αναπόφευκτη, ενόψει όμως της πολιτικής ατολμίας που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση, είναι καλοδεχούμενη''.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Υπό επιτήρηση και η Κυπριακή οικονομία"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24