Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα


Στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ποιοι απεργούν

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο...


τους δήμους, τις νομαρχίες, στις ΔΕΚΟ, στα τελωνεία, στις τράπεζες. Στην απεργία λαμβάνουν μέρος και οι υπάλληλοι της Βουλής.

Χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακός. Αν και αρχικά επικράτησε αλλαλούμ, τελικά, δε θα κινηθεί καθόλου το Μετρό. Μεταξύ των εργαζομένων υπήρξε διχογνωμία, αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει 24ωρη απεργία και όχι στάση εργασίας 10:00-16:00.

ΟΣΕ και Προαστιακός αποφάσισαν να αναστείλουν την 4ωρη στάση εργασίας που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη και θα απεργήσουν. Στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΑΣΘ αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη.

Εκτός από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, στην πανελλαδική απεργία λαμβάνουν μέρος οι δημοσιογράφοι, ενώ οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται νέα ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ, ενώ τα εμπορικά πλοία θα παραμείνουν δεμένα εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια.

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 θα κάνουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, στο διάστημα αυτό δε θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση και ήδη ανακοινώθηκαν ματαιώσεις πτήσεων και αλλαγές.

Εξάλλου, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία αφού και οι γιατροί μετέχουν στην απεργία

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24