VW Polo GTI

Όπως και στον μεγαλύτερο αδελφό του, το Golf GTI, έτσι και στο Polo GTI, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Και τέτοιες είναι η κυψελωτή μάσκα εμπρός με το τελείωμα σε κόκκινο χρώμα, οι καλαίσθητες ζάντες 17 ιντσών με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι σκούροι προβολείς με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί ο επανασχεδιασμένος, ευμεγέθης προφυλαχτήρας που έχει ενσωματωμένο έναν μικρό διαχύτη και η διπλή χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.[...]

Όλα αυτά τα στοιχεία συνιστούν ένα δυναμικό πακέτο στον τομέα της εμφάνισης, με αρκετά σπορτίβ στοιχεία, που είναι απαραίτητα προκειμένου το Polo GTI να προσελκύσει το νεανικό κοινό, στο οποίο και απευθύνεται. Στο εσωτερικό διαπιστώνουμε πως η δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι διαθέτει κόκκινες ραφές, τα καθίσματα διαθέτουν σπορ σχεδίαση ενώ ελαφρώς αναθεωρημένος είναι ο πίνακας των οργάνων.

Όσον αφορά τον κινητήρα, η VW δεν χρειάσθηκε να ψάξει και πολύ. Αφού την λύση την είχε έτοιμη. Και αυτή δεν είναι άλλη από τον κινητήρα turbo του 1.4 λίτρου τεχνολογίας TSI, που αποδίδει 180 ίππους και είναι αυτός που εξοπλίζει το (επίσης αδελφό μοντέλο) Seat Ibiza Cupra. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη πως η ιπποδύναμη του κινητήρα θα μείνει η ίδια, δηλαδή 180 ίπποι ενώ το συγκεκριμένο μοτέρ προσφέρει τεράστια αποθέματα ροπής με 250 Nm και μάλιστα σε μια ευρεία γκάμα στροφών: Από τις 2.000 σαλ. έως τις 4.500 σαλ.

Ο κινητήρας των 180 ίππων του πιο… καυτού VW Polo, συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, DSG. Το οποίο, αναμένεται να διαθέτει paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Ο συνδυασμός κινητήρα – κιβωτίου επιτρέπει στο Polo GTI να αναπτύσσει τελική ταχύτητα που φθάνει τα 228 χλμ. / ώρα, ενώ επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα. Επιδόσεις που το κατατάσσουν στην κορυφή της κατηγορίας του.


auto24.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "VW Polo GTI"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24