Χαρτοπόλεμος στην Εξεταστική

Από το ΕΘΝΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εξηγήσεις από τον προέδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά μετά την αποκάλυψη e-mail στο οποίο ο μπατζανάκης του του ζητεί το 2006 να μεσολαβήσει προς τον Μ. Χριστοφοράκο για την προαγωγή του στη Siemens. Μία μόλις μέρα μετά τη θύελλα και την αντιπαράθεση που προκάλεσε το e-mail με τη φράση «cabinet man», δύο νέα e-mails αποκαλύφθηκαν χθες από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία ανέβασαν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη «μάχη χαρακωμάτων» μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.[...]



Το ΠΑΣΟΚ -διά του μέλους του στην Εξεταστική Επιτροπή Β. Κεγκέρογλου- δημοσιοποίησε χθες ένα e-mail που τοποθετεί στο «κάδρο» της υπόθεσης της Siemens και τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, μία μόλις μέρα μετά το επίσημο αίτημα της ΝΔ να προσέλθει και να καταθέσει στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, μάλιστα, και την κλήτευση του Α. Σαμαρά στην Επιτροπή για εξηγήσεις.

Το επίμαχο e-mail -που έφτασε στην Eπιτροπή την περασμένη Πέμπτη από τον διάδοχο στη Siemens του Μ. Χριστοφοράκου Π. Ξυνή- έστειλε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Ευάγγελος Σέκερης -ο οποίος είναι μπατζανάκης του Α. Σαμαρά (έχουν παντρευτεί δύο αδελφές)- προς τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, στις 31 Ιουλίου 2006 στις 20.35 το βράδυ, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής.

Στο κείμενό του ζητεί να μεσολαβήσει στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και προϊστάμενό του Μ. Χριστοφοράκο, ώστε να τον αναβαθμίσει.

Στο επίμαχο e-mail του Ευ. Σέκερη διαφαίνεται ότι ο Α. Σαμαράς, ύστερα από αιτήματα του μπατζανάκη του, «άνοιγε πόρτες» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- σε αυτόν ώστε να βοηθηθεί στην εταιρεία, ενώ του έλεγε ότι «γνωρίζει πολλά για τις βρωμιές τους (Siemens)».

Μάλιστα, σε επιστολή μέσω πάλι e-mail του Ευ. Σέκερη προς τον Μ. Χριστοφοράκο τρεις μήνες μετά, στις 30 Οκτωβρίου 2006, που του ζητάει να τον αναβαθμίσει, επικαλείται -εμμέσως πλην σαφώς- τηλεφωνική επικοινωνία του Μ. Χριστοφοράκου με «συγγενικό του πρόσωπο» (εννοώντας προφανώς τον Α. Σαμαρά).

«Χωρίς καμία δική μου παρέμβαση, αλλά μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον της οικογένειάς μου, υπήρξε, όπως γνωρίζω, τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό μου πρόσωπο, που, όπως μου είπε, σας έθεσε θέματα τα οποία και εγώ σας είχα κατά καιρούς αναπτύξει σε προηγούμενες επιστολές μου και που έχουν σχέση με τη λειτουργική μου δράση στην εταιρεία ως στελέχους πρώτης γραμμής και όχι ως απλού κομπάρσου».

Στη συνέχεια δε της επιστολής επανέρχεται στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, αναφέροντας ότι «με έκπληξη ειπώθηκε ότι έχετε αμφιβολίες για την εχεμύθειά μου», ενώ σημειώνει ότι «σας υπενθυμίζω, ήμουν ο βασικός διαχειριστής των προμηθειών του ΟΤΕ, όπως επίσης και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και βεβαίως όλου του παρασκηνίου».




Επιστροφή...



1 Σχόλιο στο "Χαρτοπόλεμος στην Εξεταστική"

  1. Ανώνυμος λέει,

    να βάλουνε μέσα και το Σαμαρά και τον μπατζανάκη του και ολους τους εμπλεκόμενους...

    Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου 2010 στις 3:39 π.μ.

     

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24