"Η Ευγενία που γνώρισα πριν γίνει μπουμπούκα"


Στην παραζάλη της τηλεόρασης, η Ευγενία Μανωλίδου χορεύει τον ρυθμό της ταχύτητας της εποχής μας, αφήνοντας πίσω την κουλτούρα και τη μαγεία της μπαγκέτας που ήξερε πολύ καλά να κρατά. Αυτό είναι το πραγματικό προφίλ της Ευγενίας Μανωλίδου, όπως το σκιαγραφεί ο γνωστός συλλέκτης Κωνσταντίνος Ιωαννίδης...


«Ο τόπος μας χάνει, γιατί η Μανωλίδου δεν κρατάει σήμερα μια μπαγκέτα στο χέρι. Το λέω και το εννοώ» τονίζει. Αυτή είναι η εκτίμηση ενός ανθρώπου της Τέχνης, ο οποίος πρώτος έδωσε στην Ευγενία Μανωλίδου την ευκαιρία να διευθύνει την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως λέει ο ίδιος. «Κατά τη γνώμη μου», σχολιάζει ο συλλέκτης, «αδικείται με αυτά που κάνει στα κανάλια, παρ’ ότι τα κάνει πολύ καλά. Η Ευγενία είναι γεννημένη να συνθέτει και να διευθύνει. Το λέω και θα το λέω συνέχεια. Το σύστημα όπως έχει διαμορφωθεί θα την απορρίψει σύντομα, σε κάνα χρόνο υπολογίζω, αλλά είναι τόσο έξυπνη και θα την… κοπανίσει. Αυτή η γυναίκα γεννήθηκε για να δημιουργεί» καταλήγει.

«Ηταν το καλοκαίρι του 2000», θυμάται ο κ. Ιωαννίδης, «και στο Θέατρο Απόλλων γινόταν το αδιαχώρητο. Είχαν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια, ενώ απ’ έξω ήταν περισσότερα από διακόσια άτομα που δεν μπόρεσαν να μπουν. Στη σκηνή, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, και στο πόντιουμ, η Ευγενία Μανωλίδου που αποθεώθηκε. Και στη συνέχεια, πάλι με δική μου μεσολάβηση η Ευγενία παρουσίασε μία ωδή δική της στον θεό Απόλλωνα στο αρχαίο θέατρο Δελφών. Αυτή είναι η αλήθεια».


Η πρώτη γνωριμία

«Με την Ευγενία γνωριστήκαμε», συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, «όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη το 2000. Συνδεόμουν φιλικά με τον πρώην σύζυγό της, τον γνωστό ζωγράφο Θόδωρο Μανωλίδη, έναν πολύ σημαντικό καλλιτέχνη με μια παιδεία υψηλής ποιότητας. Εκείνη την εποχή οργάνωσα μια έκθεσή του στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου».

Ρωτήσαμε τον κ. Ιωαννίδη τι θυμάται από την επαφή που είχε τότε με το ζευγάρι και παραδέχτηκε: «Δεν έχω καλές μνήμες. Θυμάμαι πολλά βράδια που βγαίναμε με τη γυναίκα μου, τη Ζανίν, ότι καβγάδιζαν συνέχεια. Δεν ταίριαζαν σαν χαρακτήρες. Δεν μπορούσε να τραβήξει άλλο αυτή η ιστορία, γιατί η “μπουμπού” είναι πάρα πολύ νέα. Ο Μανωλίδης είναι εβδομήντα δύο χρόνων σήμερα. Δεν μπορείς να πας ενάντια στη φύση. Δεν ήταν λοιπόν γραφτό να συνεχιστεί αυτός ο γάμος λόγω των πολλών διαφορών που τους χώριζαν. Βεβαίως, ο Θόδωρος δεν μπόρεσε να καταπιεί ότι ήρθε το τέλος. Μετά τον χωρισμό τους, δεν μπορώ να πω ότι η συμπεριφορά του ήταν και η καλύτερη απέναντι στην Ευγενία. Σήμερα, οι σχέσεις τους είναι σχετικά καλές».

Για τη μητέρα Μανωλίδου ο κ. Ιωαννίδης έσπευσε να πει ότι «ήταν σπουδαία μητέρα. Λάτρευε τα παιδιά της και ήταν πολύ αφοσιωμένη σε αυτά και θεωρώ ότι κατηγορήθηκε άδικα στο θέμα αυτό από τον Μανωλίδη. Σήμερα μένει μαζί με τα τρία παιδιά της και τον μικρότερο γιο της τον Περσέα, που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο της με τον Αδωνι Γεωργιάδη».

Ο κ. Ιωαννίδης δεν άφησε απέξω και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, τον γνωστό μας «μπουμπούκο»… «Είναι άψογος, ας φωνάζει, και άριστος οικογενειάρχης. Είναι καλό παιδί και αγαπάει πολύ την “μπουμπού”. Τώρα, τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει».

espresso


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο ""Η Ευγενία που γνώρισα πριν γίνει μπουμπούκα""

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24