Δεν πτωχεύουμε

Απο το βήμα του Institute of International Finance στη Βιέννη, ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να στείλει ηχηρό μήνυμα στις Κασσάνδρες που προβλέπουν χρεοκοπια της Ελλάδας και έξοδο από την ευρωζώνη. Σημειωτεόν, το Ινστιτούτο έχει ως μέλη του πάνω από 400 οικονομικά Ινστιτούτα διεθνώς, ενώ στις συναντήσεις του συμμετέχουν ανώτατοι εκπρόσωποι Οικονομικών Οίκων, τραπεζών και οικονομικών επιτελείων διαφόρων κυβερνήσεων. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι...η Ελλάδα επιχειρεί την ανάταξη της οικονομίας της και υπογράμμισε ότι "ζητάμε τον αναγκαίο σεβασμό και ηρεμία ώστε να κάνουμε την δουλειά μας κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πολίτες μας να μην τρομοκρατούνται κάθε μέρα με φήμες για απώλεια των χρημάτων τους, για επιστροφή στην δραχμή και για έξοδο από την ευρωζώνη".

"Αυτά είναι ανοησίες, και ταυτόχρονα είναι επικίνδυνες πρακτικές καθώς υπονομεύουν τις προσπάθειες μας να προχωρήσουμε τις αλλαγές στην χώρα μας" επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα, προχωρά σε αλλαγές και με το πακέτο του μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ασκεί μια πολιτική ώστε "να αποφύγουμε την πτώχευση και να αποκλείσουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη".

"Θεωρίες για πτώχευση, «κουρέματα» και έξοδο από την ευρωζώνη δείχνουν σημαντική έλλειψη ιστορικής προοπτικής και κατανόησης των βασικών κανόνων της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας" υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα έχει γίνει αντικείμενο ανάλυσης από διαφόρους που δεν έχουν γνώση της χώρας, από δημοσιογράφους που ενδιαφέρονται για μια "ιστορία", από ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται για επιβεβαίωση των θεωριών τους, από πολιτικούς που για μικροκομματικούς λόγους ενδιαφέρονται να επικρατήσουν των τοπικών αντιπάλων τους και από λαϊκιστές που δημιουργούν στερεότυπα για να αποφύγουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι κοινωνίες τους.

"Οι τελευταίοι οκτώ μήνες ήταν μια δοκιμασία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη" ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "σίγουρα μπορούσαμε να αντιδράσουμε γρηγορότερα, όμως αν τέσσερις μήνες πριν έλεγες ότι η Ευρώπη θα δημιουργούσε μηχανισμό στήριξης και η Ελλάδα θα έμπαινε στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, θα σε πίστευαν λίγοι". "Το σημαντικό είναι πως η Ευρώπη έχει αντιδράσει, τώρα πρέπει να εργασθούμε για ένα μόνιμο ταμείο στήριξης, για ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα χρηματοδοτείται αναλογικά από τα μέλη της ευρωζώνης" είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να ενισχυθεί και η ανάπτυξη μέσα από ίδιους ευρωπαϊκούς πόρους, όπως τα "πράσινα" ομόλογα, "φόροι άνθρακα" κλπ.



nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Δεν πτωχεύουμε"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24