Νέα μέτρα ισοδυναμούν με αποτυχία, υποστηρίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Θα έχω αποτύχει, εάν χρειαστεί να λάβουμε νέα μέτρα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι όλοι θα κριθούν από την υλοποίηση των μέτρων «και πρώτος απ' όλους εγώ». Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός αρνήθηκε ότι γνώριζε, πριν τις εκλογές, το ακριβές ύψος του ελλείμματος, αφού σε ερώτηση εάν είχε ενημερωθεί σχετικά από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, απάντησε...«Υποψιαζόμασταν ότι το έλλειμμα ήταν μεγάλο, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έφτανε το 12,6%».

«Με το που αναλάβαμε την εξουσία ζούσαμε μία περίοδο ανακάλυψης της πραγματικής εικόνας της οικονομίας, προσπαθούσαμε και εμείς μαζί με την κοινωνία να καταλάβουμε πού βαδίζουμε» είπε και αναρωτήθηκε: «Ποιος θα μας πίστευε εάν την επομένη των εκλογών ανακοινώναμε περικοπές επιδομάτων και αυξήσεις ΦΠΑ;»
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άργησε να λάβει μέτρα και απέδωσε την εκρηκτική άνοδο των spreads στο μήνυμα αναξιοπιστίας που εξέπεμπε στις αγορές η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι οι προϋποθέσεις για τα 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης ήταν πάρα πολύ σκληρές, ενώ απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα εάν έλαβε τη διαβεβαίωση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το εάν υπάρχει όριο στα μέτρα. «Όταν και εγώ είχα ρωτήσει, μου είχαν πει όχι, αλλά αυτό ήταν πριν από δύο εβδομάδες...» είπε χαρακτηριστικά.

«Στο χέρι μας είναι να γίνει εξορθολογισμός του κράτους και να δοθεί η αναπτυξιακή πνοή που χρειαζόμαστε και θεωρώ ότι το φορολογικό νομοσχέδιο για παράδειγμα δίνει την αίσθηση της φορολογικής δικαιοσύνης» δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία «μάς περιμένει στη γωνία».

«Το κυνήγι των φοροφυγάδων συνεχίζεται και θέλουμε ο κόσμος να πειστεί ότι υπόθεση με τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου δεν ήταν παιχνίδι εντυπώσεων» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι δογματική, αλλά δεν είμαστε και στη λογική του όσο-όσο», ενώ για την ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου απάντησε ότι πράγματι το ελληνικό δημόσιο έχει τεράστια περιουσία, αλλά οι αποτιμήσεις που ακούγονται είναι εκτός πραγματικότητας. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αναξιοποίητα ακίνητα και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε είτε σε πώληση είτε σε εκμίσθωση, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει σταθερά» σημείωσε.





In.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Νέα μέτρα ισοδυναμούν με αποτυχία, υποστηρίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24