Χωρίς άλλες αλλαγές δε θα πάρετε δεύτερη δόση

Τελεσίγραφο από την οικονομική τρόικα για το ασφαλιστικό και επίσπευση των αλλαγών ώστε να εφαρμοστούν το 2015 και όχι το 2018. Με επιστολή στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ανδρέα Λοβέρδο προτείνουν: 1).πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας, με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη, 2).συντάξεις χηρείας μόνο αν η γυναίκα είναι άνω των 50 ετών και 3).μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς εξαιρέσεις. [...]

Επί τάπητος και οι αλλαγές στο εργασιακό με αύξηση του ορίου απολύσεων στο 4% και περικοπή των αποζημιώσεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα οι ελεγκτές ευρωπαικής ένωσης, ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας και διεθνούς νομισματικού Ταμείου για το δεύτερο γύρο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι "το νέο ασφαλιστικό προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε μόνο τρία ταμεία", ενώ υπογράμμισε ότι "δεν μπορούμε να κόψουμε κάτι περισσότερο, αφού κόψαμε τη 13η και 14η σύνταξη".

Ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη (25/5) με εκπροσώπους φαρμακευτικών συλλόγων ώστε να συζητηθούν οι αλλαγές που αφορούν στη συνταγογράφηση. Τους πρώτους μήνες του 2010 οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξήθηκαν επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία παραδέχθηκε ότι παραμένει ανεκμετάλλευτη και ότι τα νέα μέτρα προβλέπουν αλλαγή του καθεστώτος αυτού.



nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Χωρίς άλλες αλλαγές δε θα πάρετε δεύτερη δόση"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24