Βαρδινογιάννης: Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους μετόχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή να καταθέσουν κάποια συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του τύπου φωτογραφίζοντας την εφημερίδα "Πράσινη" για τα όσα δημοσιοποιεί τον τελευταίο καιρό κατά των μετόχων.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή του...

Κύριοι Μέτοχοι,
Πριν από δύο περίπου χρόνια πρότεινα, μέσω της πολυμετοχικότητας, μια νέα αντίληψη και πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Άνοιξα την πόρτα για την συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στο σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.

Η οικογένεια μου παραχώρησε ένα σημαντικό μέρος των μετοχών της, επιλέγοντας να μην καρπωθεί το τίμημα, αλλά όλα τα έσοδα να διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του συλλόγου, δημιουργώντας ένα αποθεματικό 65 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι οι μέτοχοι συμφωνήσαμε στη δημιουργία ενός νέου καταστατικού με σαφείς αρμοδιότητες και διαδικασίες. Η ειδοποιός διαφορά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι ότι για σειρά ζητημάτων ακολουθείται η μέθοδος της αυξημένης πλειοψηφίας. Με αυτό τον τρόπο, επικυρώνεται η απαιτούμενη συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων και διασφαλίζονται τα δικαιωμάτα της μειοψηφίας με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στον αυξημένο ρόλο της.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας, με νέα δεδομένα τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ως προς το διοικητικό επίπεδο, καλούμαστε να επιλέξουμε με τη μέθοδο της αυξημένης πλειοψηφίας – όπως προβλέπει το καταστατικό - Πρόεδρο και οφείλουμε να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του οποίου θα συνεπικουρούμε στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
Διαφωνίες μεταξύ μετόχων είναι λογικές και σεβαστές αλλά εάν θέλουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα, ο χώρος του γόνιμου διαλόγου και επίλυσης των διαφωνιών είναι τα θεσμικά όργανα και οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων. Η κατοχύρωση της χρηστής διαχείρισης περνά μέσα από την καλή λειτουργία των οργάνων αυτών. Για το λόγο αυτό:

Οι κινήσεις των μετόχων πρέπει να πηγάζουν από την ανάγκη επίτευξης των στόχων της ομάδας και όχι την απόκτηση ερεισμάτων στην κοινή γνώμη

Οι τελικές αποφάσεις, ανεξαρτήτως επιμέρους διαφωνιών, όταν λαμβάνονται πρέπει να στηρίζονται από όλους και να μην υπονομεύονται εν τη γενέσει τους

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σαπουνόπερα και τα διοικητικά δρώμενα της ομάδας δεν είναι προϊόν λαϊκής κατανάλωσης και εκμετάλλευσης από τα ΜΜΕ

Ως προς το δεύτερο επίπεδο, το οικονομικό, εδώ και τριάντα χρόνια έχουμε θωρακίσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντας τον από τη διολίσθηση σε οικονομικές περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπορεί απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Είναι αμετακίνητη θέση μου η με κάθε τρόπο προστασία του μέλλοντος της ομάδας από βεβιασμένες κινήσεις που έχουν πρόσκαιρα μόνο οφέλη.

Η δεδομένη επιθυμία των μετόχων για επιτυχίες της ομάδας καθιστά όλους μας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ακόμη πιο υπεύθυνους για να οδηγήσουμε μέσω μιας συνεκτικής και συνεπούς στρατηγικής την ομάδα στην ακώλυτη επίτευξη των στόχων της.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε συλλογικά και ο καθένας από την πλευρά του στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτείται όραμα, πειθαρχία και προσήλωση στην στρατηγική μας. Απαιτείται πάνω από όλα, η από κοινού προσαρμογή της στρατηγικής στα νέα οικονομικά δεδομένα που θα επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό όχι μόνο να βγει αλώβητος αλλά και ισχυρότερος από την κρίση. Να κοιτάξουμε στα μάτια την πραγματικότητα, να πάρουμε από κοινού αποφάσεις και να είμαστε δίπλα στην ομάδα αρωγοί και υποστηρικτές της.

Αναφορικά με τη δημόσια εικόνα του Παναθηναϊκού παρακολουθούμε έναν αγώνα δρόμου μεταξύ αθλητικών εφημερίδων και δημοσιογράφων που αναλώνονται στη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων που σε τελική ανάλυση αποπροσανατολίζουν τους φίλους του Παναθηναϊκού και βλάπτουν το σύλλογο. Δυστυχώς μεγάλη ζημιά κάνουν και εφημερίδες που διεκδικούν την αποκλειστικότητα έκφρασης των αισθημάτων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Πολλές φορές μάλιστα, διαβάζω σε οπαδικές εφημερίδες να αποδίδονται στους μετόχους, εμού συμπεριλαμβανομένου, σχόλια τα οποία δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν δημοσιογράφο και καμία εφημερίδα να μιλά εξ ονόματος μου. Έχω τη δυνατότητα να λέω αυτά που θέλω, όταν θέλω, στο χρόνο που κρίνω κατάλληλο χωρίς διαμεσολαβητές, υποβολείς και ερμηνευτές των λεγομένων μου. Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες από καλοθελητές, η εφημερίδα Derby News δεν αποτελεί «εκπρόσωπο τύπου» μου και δεν εκφράζει δικές μου απόψεις. Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε προσωπική επίθεση σε μετόχους. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από ένα αέναο «κυνήγι μαγισσών» και να ασχοληθούμε με τα μείζονα και όχι τα ελάσσονα. Δεν θα δεχτώ στο μέλλον καμία μομφή που θα με παρουσιάζει ως υποκινητή δημοσιευμάτων σε καμία εφημερίδα.

Κύριοι Μέτοχοι,

Το τελευταίο διάστημα γίναμε δυστυχώς για ακόμη μία φορά μάρτυρες μιας αποπροσανατολιστικής παραφιλολογίας που κάθε άλλο παρά τιμά τον σύλλογο. Έχω υποστεί και υπόκειμαι έναν πόλεμο χαρακωμάτων, μια προσπάθεια εκμηδενισμού όλων όσων έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό για πάνω από τρεις δεκαετίες και μια άθλια απόπειρα σπίλωσης του ονόματος της οικογένειας μου. Και αυτό συμβαίνει παρά την συνειδητή απόφασή μας να ανοίξουμε τον Παναθηναϊκό και σε άλλους μετόχους και παρά την παραχώρηση σε αυτούς αυξημένων δικαιωμάτων καθώς και της διοίκησης της ομάδας. Λευκή κάρτα όμως δεν έδωσα.

Ήρθε η στιγμή να πέσουν οι μάσκες. Εάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αντί να διαρρέει ουτοπιστικά σενάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και το κύρος του Παναθηναϊκού, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση καλείται με υπευθυνότητα να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του όπως προκύπτουν από το μετοχικό ποσοστό που κατέχει.

Ειναι υποχρέωσή μου να προχωρήσω στην κίνηση αυτή με γνώμονα την προστασία της ιστορίας, του ονόματος και του κύρους της ομάδας, για να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια αγοραπωλησίας του Παναθηναϊκού. Η οικογένεια μου εδώ και 30 χρόνια στέκεται δίπλα στον Παναθηναϊκό και έχει έμπρακτα αποδείξει την μεγάλη αγάπη της για την ομάδα. Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός, σε ότι με αφορά, είναι πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Στόχος μου είναι η ευημερία και μακροημέρευση της ομάδας. Για περισσότερα από 100 χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι υπερβαίνει πρόσωπα και καταστάσεις. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί και τα επόμενα 100 χρόνια γιατί δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης


Η απάντηση του Βγενόπουλου

Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά. Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40-50 εκατ. Ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν ένα Παναθηναϊκό super-ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. Ευρώ, γιατί άραγε;

Είναι λυπηρό ότι τη στιγμή που η πολύμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα πέτυχε απολύτως, αντί να συνεχίζουμε βάζοντας όσα λεφτά χρειάζονταν για διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού με την απομάκρυνση του επιτυχημένου Προέδρου, την μείωση των συμβολαίων και τις πενιχρές μεταγραφές, προκειμένου να πάρει χρήματα από τα «κορόιδα» που έχουν ήδη βάλει 67 εκατ. Ευρώ χωρίς καμία αποτίμηση και μόνο από τη αγάπη τους για την ομάδα.

Τα «κορόιδα» όμως είναι έτοιμα να προσφέρουν χρήματα για την ομάδα για να γιγαντώσουν τον Παναθηναϊκό και όχι την ήδη γεμάτη τσέπη του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Καλούνται οι τσάτσοι, αποκηρυχθέντες και μη, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τώρα που θα μείνει πάλι μόνος του στον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε έχει αποδείξει ότι με προέδρους της «εμπιστοσύνης» του με προπονητές και τεχνικούς διευθυντές νεροκουβαλητές, με φιστίκια για μεταγραφές και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα του νέου γηπέδου η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Βαρδινογιάννης: Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24