Ανέβασαν βαθμολογία οι Υπουργοί


Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Βελτιώσεις στις επιδόσεις των υπουργείων καταγράφει η νέα βαθμολογία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης για την πρόοδο των δράσεων που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η αντιπροεδρία, συνεχίζοντας κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού τις 15νθήμερες αναφορές για την...


αποτελεσματικότητα των υπουργών, έδωσε και χθες στη δημοσιότητα τη νέα έκθεση προόδου παρά το γεγονός ότι το ΠΣΑ έχει ήδη τεθεί σε διαδικασία αναθεώρησης.
Από τη νέα βαθμολογία του Θόδωρου Πάγκαλου που αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο προκύπτει ότι τα περισσότερα υπουργεία ανέβασαν ταχύτητες και επιτάχυναν το κυβερνητικό έργο. «Εβγαλαν φτερά στα πόδια», σχολίαζε χθες ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας θέλοντας να επισημάνει την αποτελεσματικότητα που έχει εν τέλει το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που τίθεται από την κυβέρνηση για την υλοποίηση των στόχων αλλά και η δημοσιοποίηση της δραστηριότητας των υπουργών.
Ετσι, συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη αναφορά που ολοκληρώθηκε στις 15 Απριλίου, οι κυβερνητικές δράσεις που χτύπησαν «κόκκινο» και εμφανίζουν καθυστερήσεις από τις συνολικά 113 μειώθηκαν στις 8 από τις 19 τον περασμένο μήνα. Αντιστοίχως περίπου διπλασιάστηκαν (από 27 σε 50) οι δράσεις που ολοκληρώθηκαν και οι οποίες στο βαθμολόγιο της αντιπροεδρίας χρωματίζονται με πράσινο.
Τα υπουργεία που δεν εμφανίζουν καμία καθυστέρηση στο έργο τους είναι τα Εσωτερικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Υγείας. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με επικεφαλής τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατόρθωσε μέσα σε δύο εβδομάδες να βελτιώσει την εικόνα του και να μετατρέψει το μηδενικό έργο της 15ης Απριλίου σε τέσσερις πράσινες δράσεις. Επίσης, στις πράσινες δράσεις του υπουργείου των Εσωτερικών δεν περιλαμβάνεται ακόμη το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», ο οποίος παρουσιάστηκε μεν στο υπουργικό συμβούλιο αλλά δεν ψηφίστηκε ακόμη από τη Βουλή.
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε εμφανίζεται στο κόκκινο και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες. Στο κόκκινο παραμένει και το νομοσχέδιο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το μητρώο των αγροτών, το οποίο έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο «πρωταθλητής»
Πρωταθλητής στις κόκκινες δράσεις (6) είναι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως παράλληλα κατέχει και το ρεκόρ στις πράσινες δράσεις (29).
Το σύστημα παρακολούθησης των υπουργείων βασίζεται σε online εφαρμογή, στην οποία έχουν πρόσβαση συνεργάτες των υπουργείων, οι οποίοι και τροφοδοτούν το σύστημα με δεδομένα.
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Ανέβασαν βαθμολογία οι Υπουργοί"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24