Απεργούν αύριο οι τεχνικοί


Χωρίς δελτία αύριο

Απεργούν αύριο οι τεχνικοί της Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος.«Κανένας στην δουλειά από τις 05.00 της Δευτέρας έως την 05.00 της Τρίτης, πρέπει να δείξουμε σε όλες τις κατευθύνσεις την αποφασιστικότητά μας για μια αξιοπρεπή ζωή, με κάλυψη της εισοδηματικής απώλειας που είχαμε [...]


και που δικαιούμαστε τουλάχιστον για την μέχρι τώρα συμβολή μας στα τεράστια κέρδη των τηλεοπτικών σταθμών.
Ποτέ δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, τώρα γιατί να επωμιστούμε εμείς την όποια μείωση τζίρου ισχυρίζονται ότι έχουν; Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι δε μιλάνε για ζημιές αλλά απλά και μόνο για μείωση του τζίρου τους.
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι από την επιτυχία της Απεργίας μας αυτής θα εξαρτηθεί και το αν αύριο θα έχουμε δουλειά. Η απόρριψη της πρότασής μας να μην μας δώσουν φέτος αυξήσεις αλλά να διασφαλίσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και η άρνησή της τελευταίας μας πρότασης στον Δημόσιο διάλογο που ήταν να αναστείλουμε την απεργία μας και να πάμε κοινή συναινέσει στην Διαιτησία, δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους που είναι η πλήρης εργασιακή απορύθμιση του χώρου και οι ανεξέλεγκτες, χωρίς κοινωνικό κόστος απολύσεις.
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν αυτά τα σχέδια, όλοι μαζικά και δυναμικά στην Απεργία και στην περιφρούρησή της. Είναι σύνηθες φαινόμενο να προσπαθούν να την «σπάσουν». Μην αφήσετε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Κανένας συνάδελφός μας είτε είναι μέλος μας είτε όχι δεν πρέπει να δεχτεί να τον μετατρέψουν σε Απεργοσπάστη, είναι ατιμωτικό και αναξιοπρεπές.
Κάθε προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως.
Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοσιογράφοι, και οι προϊστάμενοι των διαφόρων τμημάτων δεν θα δεχτούν να υποκαταστήσουν τους τεχνικούς που απεργούν, αν τους ζητηθεί να το πράξουν.
Απευθυνόμενοι στους αρχισυντάκτες, στους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν ειδήσεις και στους παρουσιαστές ειδησεογραφικών εκπομπών, καθώς και στους παρουσιαστές των ψυχαγωγικών εκπομπών, τους ζητάμε να μην δεχτούν να καθίσουν μπροστά σε κάμερες που πίσω τους εργάζονται απεργοσπάστες ή βρίσκεται στημένος απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ»

Είναι γεγονός πως η απεργία της Δευτέρας έχει φέρει πολλά προβλήματα στα ιδιωτικά κανάλια που δεν θα μπορέσουν να βγάλουν κυρίως τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Από την άλλη όμως, αρκετές ψυχαγωγικές εκπομπές μαγνητοσκοπούνται αυτές τις ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ώστε να… σερβιριστούν ως «live» τη Δευτέρα.
Μπορεί λοιπόν οι πιέσεις που ασκήθηκαν για μεταφορά της απεργίας να έπεσαν στο κενό αλλά από την άλλη, αρκετοί εργαζόμενοι «συντελούν» με τον τρόπο της μαγνητοσκόπησης στο σπάσιμο των δικών τους απεργιακών κινητοποιήσεων!

Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Απεργούν αύριο οι τεχνικοί"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24