Περικοπές και στις Πανελλήνιες

Από το ΒΗΜΑ
Μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερα εξεταστικά κέντρα, λιγότεροι επιτηρητές. Αυτό είναι το τρίπτυχο των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Παρασκευή, 14 Μαΐου, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος έστειλε χθες στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί να περιοριστεί και ο αριθμός των επιτηρητών. [...]

Συγκεκριμένα ο κ. Πανάρετος ζητεί να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται και ο αριθμός των επιτηρητών. Ζητεί ακόμη ο αριθμός των επιτηρητών να είναι ο απολύτως αναγκαίος για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. « Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών » αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Το υπουργείο Παιδείας βέβαια «κόβει από παντού», κάτι που είχε αποτυπωθεί και στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, στον οποίο οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν μειωθεί περίπου κατά 20% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, το κονδύλι που δίνεται ετησίως για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων μειώθηκε εφέτος περίπου κατά 5,1 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή αφορά τις αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών καθώς και τις υπερωρίες των Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα εσπερινά σχολεία.




Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Περικοπές και στις Πανελλήνιες"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24