Λουκέτο σε 60 νυχτερινά κέντρα


Απο Τα Νέα

Λουκέτο για έναν μήνα σε 60 επώνυμα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, βγάζοντας παράλληλα στη... φόρα και τα αποτελέσματα των ερευνών για τους 151 γιατρούς του Κολωνακίου που δήλωναν εισοδήματα φτώχειας. Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου και εντός των [...]

ημερών αναμένονται ανακοινώσεις. Σήμερα μάλιστα, εκτός απροόπτου, αναμένεται ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να δείξει το αυστηρό πρόσωπο του νόμου έναντι των φοροφυγάδων, απαντώντας- εν μέρει- και με αυτό τον τρόπο στην απαίτηση των πολιτών να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας. Ετσι, στους 60 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που είχαν κάνει καθεστώς τη μη έκδοση αποδείξεων, έρχονται κατ΄ αρχήν λουκέτα για έναν μήνα και σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο θα έχει διάρκεια 6 μηνών. Παράλληλα επιστρατεύονται εισαγγελείς για υποθέσεις ύψους άνω των 150.000 ευρώ, όπου η φοροδιαφυγή αποτελεί κακούργημα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα, ιδίως ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Νυχτερινά κέντρα, μπαρ και πολυτελή εστιατόρια σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και σε άλλους «επώνυμους» τουριστικούς προορισμούς, μπαίνουν στην αιχμή των ελέγχων χωρίς να τίθενται σε δεύτερη μοίρα οι έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες όπου επίσης υπάρχουν ενδείξεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Εξελίξεις αναμένονται άλλωστε και στο μέτωπο των γιατρών του Κολωνακίου (από τους 151, οι 34 δήλωσαν εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ και άλλοι τόσοι από 10.000 έως 20.000 ευρώ), αλλά και για τους συμβολαιογράφους οι οποίοι «φούσκωναν» τεχνητά τις δαπάνες τους για να μειώσουν τον φόρο, για ορισμένους εκ των οποίων έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί και δεν αποκλείονται ακόμα και κατασχέσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα πρώτα «χτυπήματα» κατά της φοροδιαφυγής θα έρθουν λίγες μέρες μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του λεγόμενου «κινήματος αποδείξεων» που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 7,8% τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ έπειτα από 15 μήνες διαρκούς μείωσης, η οποία συνδέεται με την απαίτηση των πολιτών για αποδείξεις προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Μάλιστα, η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ τον περασμένο μήνα θα ήταν της τάξεως του 16% αν δεν ίσχυε η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του που αξιοποίησαν πολλές επιχειρήσεις.

Παρ΄ όλα αυτά τα περιθώρια για την αύξηση των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ακόμα τεράστια, αφού τα στοιχεία δείχνουν διαφυγή φόρων 6 δισ. ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ κάθε χρόνο και περί τα 30 δισ. ευρώ συνολικά.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Λουκέτο σε 60 νυχτερινά κέντρα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24