Στο ταμείο εισρέουν τα 5,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ

Τα πρώτα 5,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 40 δισ. ευρώ που προβλέπει για το 2010 ο χρηματοδοτικός μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας, εισρέουν σήμερα, Τετάρτη, στο ταμείο. Πρόκειται για το ήμισυ του σκέλους στήριξης που αντιστοιχεί στο ΔΝΤ. Η πρώτη αυτή δόση που θα εκταμιευθεί εντός της ημέρας θα χορηγηθεί με επιτόκιο 1,30% για τα πρώτα 3 δισ. ευρώ και 3,30% για τα υπόλοιπα 2,5 δισ. ευρώ. Τα διμερή δάνεια από τα κράτη της ζώνης του ευρώ, ύψους 14,5 δισ. ευρώ, θα χορηγηθούν το αργότερο την προσεχή Τρίτη και θα έχουν επιτόκιο 3,60%. Τα 10 δισ. ευρώ...από τα συνολικά 20 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα χορηγηθούν για την «προικοδότηση» του υπό σύσταση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα διασφαλίσει την κεφαλαιακή επάρκεια του εγχώριου πιστωτικού συστήματος. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ που εκπνέει στις 19 Μαΐου.

Η συμφωνία δανειοδότησης της Ελλάδας προβλέπει την υπό όρους και προϋποθέσεις εκταμίευση βοήθειας συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης το 2010. Η Ελλάδα θα λάβει συνολικά από το ΔΝΤ 10 δισ. ευρώ.

Η χορήγηση της έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας θα υποστηρίξει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών, παρέχοντας επαρκείς οικονομικούς πόρους και επαρκή χρόνο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, την ενίσχυση της αναπτύξεως και την μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών της Ελλάδος.





In.gr
Επιστροφή...



2 Σχόλια στο "Στο ταμείο εισρέουν τα 5,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ"

  1. Ανώνυμος λέει,

    ti tha ginei me tis plirwmes twn symbasioyxwn????
    3 mines exoyme na plirwthoyme... eleos pia den exoyme na fame, oi logariasmoi trexoyn.

    pote epiteloys tha prirwthoyme???????

    Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2010 στις 11:31 π.μ.

     
  2. Ανώνυμος λέει,

    Έτσι μας είπε χθες ο κ. Πεταλωτής.
    Οι γαλάζιες κουρτίνες των 28 χιλ. ήταν σκάνδαλο, ενώ οι κουρτίνες των 200 χιλ. ευρώ, είναι αλλιώς, είναι ΠΡΑΣΙΝΕΣ...
    Καλά τα είπε ο κ. Μακρυγιάννης "γιατί αλλιώς είναι μια κυρία και αλλιώς ένας κύριος υπουργός;"

    Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2010 στις 11:46 π.μ.

     

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24