48ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ 4 και 5 Μαϊου

Με 48ωρη απεργία απαντά η ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Κυριακής για να λάβει την βοήθεια ΕΕ-ΔΝΤ. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού έλαβε υπόψη της τη δυναμική που διαμορφώνεται στις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων στο Δημόσιο, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010». Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν... δυναμικά «στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα».

Η ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μάη και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα», αλλά και «στη γενική πανελλαδική απεργία της 5ης Μάη και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 5 Μαΐου, με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί.

Την παραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 5 Μαϊου αποφάσισε και το ΠΑΜΕ. Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και οι λοιπές επιχειρήσεις από το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου και τετράωρη στάση εργασίας στις 3 Μαΐου προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.



nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "48ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ 4 και 5 Μαϊου"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24