Στο 14,3% προβλέπει την ανεργία ο ΟΟΣΑ

«Βαθιά» ύφεση στην Ελλάδα και αύξηση της ανεργίας στο 14,3% μέχρι το τέλος του 2011 προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τονίζει ότι η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων είναι «επιτακτική ανάγκη», ενώ προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία στην υλοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνηνόνιο ΕΕ-ΔΝΤ θα θέσει σε κίνδυνο τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη. [...]

«Καταλύτης» για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ίσως αποδειχθεί η παραοικονομία, καθώς ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερη της προβλεπόμενης αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

«Η οικονομική δραστηριότητα προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω συρρίκνωση τόσο το 2010 όσο και το 2011, κατά 3,7% και 2,5% αντίστοιχα, υπό το βάρος της τεράστιας δημοσιονομικής προσαρμογής, των σφικτών πιστωτικών συνθηκών και του αδύναμου κλίματος», αναφέρεται στην έκθεση.




tanea.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Στο 14,3% προβλέπει την ανεργία ο ΟΟΣΑ"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24