«Ναι» στο μηχανισμό στήριξης 110 δισ. ευρώ

Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά το βράδυ της Παρασκευής την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να "ενισχύσουν" τη δημοσιονομική πειθαρχία. Οι εταίροι της Ελλάδας στους κόλπους της ευρωζώνης θα πρέπει να συνεισφέρουν στο ποσό των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα... 30 δισ. ευρώ το 2010 που θα αρχίσουν να καταβάλλονται τις επόμενες ημέρες έως τις 19 Μαΐου, ημερομηνία λήξης ενός σημαντικού δανείου για τις ελληνικές αρχές.

Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο συνεδριάζει την Κυριακή.

Το πράσινο φως στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ήταν αναμενόμενο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο την περασμένη Κυριακή (2/5).

«Σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις 23 Απριλίου και της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup στις 2 Μαϊου, θα παράσχουμε στην Ελλάδα 80 δισ. Ευρώ στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνολικού ύψους 110 δισ. Ευρώ. Η Ελλάδα θα λάβει μια πρώτη δόση τις επόμενες ημέρες , πριν από τις 19 Μαϊου», αναφέρεται στη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης και επισημαινεται:

«Το πρόγραμμα που υιοθετήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση είναι φιλόδοξο και ρεαλιστικό. Αντιμετωπίζει τις σοβαρές δημοσιονομικές ανισορροπίες, θα καταστήσει την οικονομία πιο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει τη βάση για ισχυρότερη και πιο βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή αυτών των ζωτικών μεταρρυθμίσεων».




nozz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "«Ναι» στο μηχανισμό στήριξης 110 δισ. ευρώ"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24