Στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Κατατίθεται σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στις 15 Απριλίου. Περιλαμβάνει νέες τεχνικές βελτιώσεις στις ρυθμίσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και τις λεγόμενες τριγωνικές συναλλαγές. Η επεξεργασία του φορολογικού νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου την προηγούμενη εβδομάδα και... πριν την κατάθεσή του στην ολομέλεια έγιναν 23 σημαντικές αλλαγές. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι αν χρειαστεί θα γίνουν και νέες βελτιώσεις και προσαρμογές, που δεν θα θίγουν όμως τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής διατυπώνονται ενστάσεις συμβατότητας του νομοσχεδίου με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Στην έκθεση γίνεται ευρεία αναφορά στη διάταξη για τον «επαναπατρισμό κεφαλαίων» και επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η διαφοροποίηση των συντελεστών φορολόγησης -5% για τα κεφάλαια που θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και 8% για όσα θα δηλωθούν αλλά παραμείνουν στο εξωτερικό- «δημιουργεί ενδεχομένως προβληματισμό ως προς τη συμβατότητά της με την κοινοτική ελευθερία κίνησης των κεφαλαίων».

Ανάλογες επισημάνσεις εκφράζονται και για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές», σύμφωνα με τις οποίες γίνονται υπερκοστολογημένες εισαγωγές - φαρμακευτικών και όχι μόνον - προϊόντων με ενδιάμεσο σταθμό χώρες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Για την εφαρμογή τεκμηρίου για τις «εξοχικές κατοικίες» επισημαίνεται δεν γίνεται σαφής διάκριση από τις δευτερεύουσες κατοικίες που μπορεί να μη θεωρούνται εξοχικές.




In.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο φορολογικό νομοσχέδιο"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24