Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

To πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Με το νοομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, προωθούνται αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσον αφορά στο νόμο πλαίσιο, τα κολέγια και την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο...που θα παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενεργοποιείται ο θεσμός του «δόκιμου» εκπαιδευτικού με διετή θητεία και στη συνέχεια μονιμοποίηση έπειτα από αξιολόγηση.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνονται πλέον μόνο με εξετάσεις μέσω του ΑΣΕΠ και με βάση τα κενά των σχολικών μονάδων. Οσον αφορά στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στις σημερινές λίστες θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, χωρίς ανατροφοδότηση των λιστών, μέσα στο οποίο θα απορροφηθούν. Στην περίπτωση που δεν διοριστούν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να εγγραφούν στη λίστα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ με τη βάση, ή να ξαναδώσουν εξετάσεις.

Εντός μιας διετίας θα καθιερωθεί ένα σύστημα αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των σχολείων.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Προωθούνται αλλαγές στη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή πανεπιστημιακών, όπως η μείωση των μελών, ενώ για τις πρυτανικές εκλογές θα θεσπιστεί η βαρύτητα της ψήφου κάθε ομάδας ψηφοφόρων.

Δημιουργείται μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαχείρισης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και βοηθημάτων για καλύτερη ενημέρωση των φοιτητών.

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συνεχίσει να ισχύει η βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Για τα κολέγια προβλέπεται η χορήγηση νέων αδειών λειτουργίας Κολεγίων τα οποία θα λειτουργούν σε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα υπάρχει ένας εθνικός έλεγχος για την πιστοποίησή τους.

Εκκλησιαστική εκπαίδευση

Προωθούνται ρυθμίσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση εκκλησιαστικών σχολείων και για τη διευθέτηση ζητημάτων της δευτεροβάθμιας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και άλλων εκκρεμοτήτων που αφορούν στην Ορθόδοξη εκκλησία

Απουσίες

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ήδη την αύξηση κατά 30% κάθε είδους απουσιών που μπορούν να κάνουν για φέτος οι μαθητές, λόγω των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Ηδη έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία και αφορά όλες τις κατηγορίες των απουσιών.




Nooz.gr
Επιστροφή...



4 Σχόλια στο "Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας"

  1. Γιάννης Χουλιάρας λέει,

    Τί θα γίνει με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς;
    Θα συνεχίσουν να είναι βάρος για τους συναδέλφους τους, μή αναλαμβάνοντας εξωδιδακτικές εργασίες, χωρίς υποχρέωση εφημερίας κλπ;
    Θα μπορούν να διορίζονται όποτε και όπου θέλουν, να μετατίθενται όποτε και όπου θέλουν, να προηγούνται πάντα των συναδέλφων τους(ακόμα και με πολύ περισσότερα προσόντα) σε οτιδήποτε τους αφορά, να ΔΙΩΧΝΟΥΝ απο την οργανική θέση συναδέλφους και να τους παίρνουν τη θέση;
    Αυτά που γράφω δεν είναι φανταστικά. Έχουν γίνει. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουν να γίνονται και με τον νέο νόμο.
    (Προσωπική περίπτωση: Είμαι άτεκνος, όχι γιατί το ήθελα αλλά το ήθελε η φύση και με τιμώρησε, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Από την υπηρεσία μου έχω συγκεντρώσει πάνω απο 130 μονάδες μετάθεσης και διεκδικώ μετάθεση σε ένα σχολείο. Το ίδιο σχολείο διεκδικεί και πολύτεκνος με μόνο 50 μονάδες , απ τις οποίες οι 21 ωφείλονται στην εύνοια της φύσης να του χαρίσει 4 παιδιά. Με τον ισχύοντα νόμο τη θέση την παίρνει ο πολύτεκνος, δηλ. τιμωρούμαι ξανά απο την πολιτεία αυτή τη φορά).
    Τέτοιες αδικίες δεν πρέπει να διορθωθούν;

    ΥΓ Ο κάθε μετατιθέμενος πολύτεκνος, αν μετανοιώσει μπορεί τον επόμενο χρόνο να επιλέξει άλλο σχολείο και να ..ρίξει άλλον συνάδελφό(;) του.

    Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2010 στις 10:37 μ.μ.

     
  2. Θωμας Αρβανιτης λέει,

    Συμφωνω με τον κ.Χουλιαρα. Οι πολυτεκνοι μπορουν και πρεπει να τοποθετουνται σε δυσπροσιτα μερη και μακρυα απο την οικογενεια τους. Τι θελουν δηλαδη, να ειναι μαζι ωστε να συνεχισουν να γεννοβολουν? Ελεος!!!
    Επισης οι ΑΜΕΑ να ριχνονται στον Καιαδα. Φτανει πια ολοι να ζουν σε βαρος μας.

    ΥΓ. Να τωρα βλεπω απο το παραθυρο εναν πολυτεκνο που πηγαινει να φαει την θεση ενος συναδελφου. Ορματε ρε ..........

    Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2010 στις 3:22 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος λέει,

    Τα παιδια ειναι μεγαλο δωρο του θεου και πρεπει να χουμε αγαπη στην καρδια για να το δουμε.Αγαπη για ολους και κυριως γιαυτους που με πολλες στερησεις τα μεγαλωνουν.Ας μαλακωσουν οι ψυχες μας και μη χτυπαμε τους πολυτεκνους για τις αδικιες που νιωθουμε οτι μας συμβαινουν.πολλα πραγματα γινονται για εκπαιδευτικους λογους.ετσι γινομαστε καλυτεροι.δεν ειναι κακο να θυσιασομε και εμεις κατι απο την καλοπεραση μας για τον πολυτεκνο με τα 50 μορια που ομως θυσιαζει τα παντα για τα παιδια του και γνωριζει πολυ καλα τι θα πει θυσια και αγαπη.Λυπαμαι πραγματικα που δεν μπορεις να το δεις.

    Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2010 στις 10:00 π.μ.

     
  4. Ανώνυμος λέει,

    Στο σχολείο μου απαλλάσονται κάτι΄΄παλιοσειρές΄΄ με δέκα χρόνια υπηρεσίας που από τότε που διορίστηκαν θεωρούν ότι προσφέρουν και τους είμαστε υποχρεωμένοι για πάντα.Επίσης επισημαίνω ότι είναι άδικο να μετατίθεσαι λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα μόρια.Προτείνω οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις να γίνονται σύμφωνα με την κομμάτικη αγκύλωση του καθενός, το ύψος του(είμαι 1,90) και την ομορφιά μου. Γειά χαρά !!!!!!

    Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2010 στις 5:34 μ.μ.

     

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24