Στις 14 και 15 Μαΐου η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου η ημερομηνία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.[...]

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, στη διάρκεια των επαφών του με τον Δ.Δρούτσα, αποφασίστηκε η σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα συνεδριάσει στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των 10 Τούρκων υπουργών, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομίας, Εξωτερικού Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ενέργειας , Μεταφορών, Παιδείας, και Περιβάλλοντος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έκανε λόγο για «αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις των δύο χωρών, στις διαβουλεύσεις και στη συνεργασία» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον κ. Νταβούτογλου: «Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε σ' αυτήν την επίσκεψη».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για επίσκεψη ιστορικής σημασίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που ανοίγει νέα εποχή και στην οικονομική συνεργασία. «Είμαι πολύ ευτυχής που ανακοινώνω αυτό σήμερα από το Ταλίν. Είναι καλά νέα για τις δύο χώρες, για το μέλλον της περιοχής μας και για την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Νταβούτογλου.



in.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Στις 14 και 15 Μαΐου η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24