Σαρώνει το (ελληνικό και light) σουβλάκι


Απο tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ Το σουβλάκι- και μάλιστα ελληνικό και light- βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα κατά της παχυσαρκίας στη Βρετανία. Η αλυσίδα εστιατορίων «Τhe Real Greek» είναι η πρώτη που συμπεριέλαβε στο μενού της τον αριθμό των θερμίδων που περιέχει κάθε πιάτο. Εκτοτε τη μιμήθηκαν πολλοί άλλοι, αλλά όπως αποδείχθηκε το δικό μας σουβλάκι έχει λιγότερες [...]

θερμίδες από πολλά ευρωπαϊκά εδέσματα και κάνει θραύση στο Λονδίνο.

Το «Real Greek», δημιούργημα του έλληνα σεφ Θεόδωρου Κυριακού , σερβίρει ένα καλαμάκι κοτόπουλο που έχει μόνο 177 θερμίδες και μια πιο λάιτ χορτοφαγική εκδοχή με χαλούμι με μόλις 118 θερμίδες. Ακόμη και το κλασικό χοιρινό καλαμάκι έχει 280 θερμίδεςτίποτε, δηλαδή, αν τις συγκρίνουμε με τις 675 θερμίδες που περιέχει η χωριάτικη σαλάτα και τις 800 της ταραμοσαλάτας, σύμφωνα με τον κατάλογο του «Real Greek».

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχρεώσει όλες τις αλυσίδες εστιατορίων φαστ φουντ να αναγράφουν τις θερμίδες των πιάτων που σερβίρουν σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Αν το μέτρο βρει υποστήριξη από φορείς της υγείας, καταναλωτές και εστιάτορες, η κυβέρνηση θα συστήσει το ερχόμενο καλοκαίρι την εθελοντική αναγραφή των θερμίδων στο μενού των εστιατορίων. Στόχος είναι να μιμηθούν τη Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές πόλεις όπου ο νόμος υποχρεώνει τα εστιατόρια να αναγράφουν πληροφορίες για τις θερμίδες του κάθε πιάτου στον κατάλογό τους.

Μέχρι στιγμής οι πιο ένθερμοι οπαδοί του μέτρου στη Βρετανία είναι όσοι κάνουν δίαιτα, οι μοντέρνες αλυσίδες εστιατορίων και οι κρατικοί φορείς. Οι μικρομεσαίοι εστιάτορες το μισούν επειδή είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, τα φαστ φουντ μάλλον θα χρειαστεί να συμμορφωθούν και οι παχύσαρκοι αδιαφορούν.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σαρώνει το (ελληνικό και light) σουβλάκι"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24