Φόροι: Πέντε αλλαγές και μία ανατροπή


Απο Τα Νέα

Πέντε αλλαγές της τελευταίας στιγμής και μία ανατροπή στις αποζημιώσεις απολύσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μετά τις ενδοκυβερνητικές τριβές και τις κοινωνικές αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων πρώτης κατοικίας αλλά και σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για όσους έχουν παιδιά.
Παράλληλα, διορθώνει τα τεκμήρια για ακίνητα και Ι.Χ. και επιβάλλει λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών από την 1η Ιουλίου 2010.
«Πατριωτικό καθήκον» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το να συμβάλουν [...]

όλοι στα δημόσια έσοδα και δεσμεύθηκε, μιλώντας στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ότι «όλα τα εισοδήματα θα φορολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από όπου και αν προέρχονται». Μάλιστα απέδωσε σε «μιντιακές κατασκευές» τα όσα καταγράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο ως πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει επαγγελματικές ομάδες με ιστορικό φοροδιαφυγής. «Ποτέ δεν υπήρξε πραγματικά πρόθεση της κυβέρνησης να ευνοήσει κάποιους», τόνισε.

Αντεγκλήσεις
Ο Πρωθυπουργός που ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση παίρνει «συνεχείς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας», άκουσε την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη να τονίζει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη. Η κ. Κατσέλη- που έδωσε ως παραδείγματα την ενίσχυση νέων ζευγαριών για την αγορά πρώτης κατοικίας, αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων- εκτιμάται ότι με την τοποθέτησή της άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών. Μίλησε για περίπου 20΄ και αποχώρησε νωρίς για τη Βουλή επειδή συνεδρίαζε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το ΕΣΠΑ. Πάντως, η στάση της που προκάλεσε τα σχόλια του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη έρχεται σε συνέχεια της προχθεσινής απουσίας της από τη σύσκεψη για το Φορολογικό.

Από τα αξιοσημείωτα του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα, ο οποίος έθεσε θέμα για τη φορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματικών υπαλλήλων, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια δυνατότητα επί του παρόντος.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Φόροι: Πέντε αλλαγές και μία ανατροπή"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24