Στο σφυρί οι λιμουζίνες του Πενταγώνου


Απο tovima.gr

Μια... «ίλη» από ολοκαίνουργιες και απαστράπτουσες Μερτσέντες οι οποίες είχαν αγοραστεί τον Μάιο του 2009 βγαίνει στο σφυρί. Οπως βεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π.Μπεγλίτης, οι Μερτσέντες βρίσκονται παρκαρισμένες ολοκαίνουργιες σχεδόν με... μηδέν χιλιόμετρα στην αυλή του υπουργείου (από τη μεριά της οδού Μεσογείων) και προωθούνται στον ΟΔΔΥ για πώληση, αφού αφενός είναι άχρηστες[...]

στη νέα ηγεσία και αφετέρου ουδείς σήμερα μπορεί να κατανοήσει το σκεπτικό γιατί και για ποιους αγοράστηκαν. Είναι η πρώτη φορά που στο Πεντάγωνο, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων, εκποιούνται πολυτελή αυτοκίνητα. Τα χρήματα που θα εισπραχθούν, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, θα διατεθούν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτών.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ.Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αυτοκίνητα δεν παραγγέλθηκαν ούτε αγοράστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου αλλά από τα επιτελεία και συμφωνεί- αν αποφασιστεί- με την εκποίησή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα αυτά αγοράζονταν χωρίς καν την έγκριση της ηγεσίας του υπουργείου, προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Οπως και να ΄χει το πράγμα, το υπουργείο προτίθεται επιπλέον να πουλήσει και άλλα 200 αυτοκίνητα διαφόρων τύπων, μεγάλου όμως κυβισμού, ελαφρώς μεταχειρισμένα, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν ως τώρα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και διοικητικό (μετακλητό) προσωπικό, που με απόφαση του υπουργού κ. Ευ. Βενιζέλου τούς αφαιρέθηκε η χρήση για λόγους περιορισμού της σπατάλης. Τα αυτοκίνητα αυτά πρόκειται να αντικατασταθούν με μικρότερου κυβισμού. Για τον λόγο αυτόν την προσεχή εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ραντεβού του κ. Μπεγλίτη με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση ώστε τα εν λόγω οχήματα να περιέλθουν στη δικαιοδοσία του ΟΔΔΥ και εν συνεχεία να εκποιηθούν σε ιδιώτες.

Οικονομία όμως θα γίνει εφέτος και στις παρελάσεις. Στόχος, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, είναι να μειωθούν κατά 12,1% τα λειτουργικά έξοδα, χωρίς να επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν 20,150 εκατ. ευρώ τον χρόνο με την παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων και τον αποκλεισμό των τροχοφόρων και των αεροπορικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα.


Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Στο σφυρί οι λιμουζίνες του Πενταγώνου"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24