Σαμαράς:Όσοι είχαν λάθος συμπεριφορά δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

Με πολύ αυστηρούς τόνους προς το εσωτερικό του κόμματος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του εκτάκτου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα, και συνέχισε λέγοντας, είδαμε τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας. Θα κάνουμε και την αυτοκάθαρσή μας. Σε ένα συνέδριο όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των ίδιων των ΟΝΝΕΔ-ιτών(!).
Διαβάστε όλη την ομιλία...


Νέες και Νέοι της ΟΝΝΕΔ,

Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νεολαίας μας,

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι νιώθω σήμερα που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας. Από δω ξεκίνησα, από την ΟΝΝΕΔ, πριν τριάντα τρία χρόνια. Όταν η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή θεμελίωνε τη Δημοκρατία στη χώρα και έβαζε την Ελλάδα στην Ευρώπη…

Αλλά στα Πανεπιστήμια δεν μπορούσαμε να περάσουμε ούτε απ’ έξω!

Γιατί στη νεολαία κυριαρχούσαν τότε η αριστερές ιδέες, και ο αριστερός φανατισμός.

Σε λίγα χρόνια και με πολύ κόπο καταφέραμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά.

Σε λιγότερο από μια δεκαετία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έγινε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια! Και παρέμεινε από τότε Πρώτη...

Και πρώτη θα παραμείνει και αύριο.

Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νεολαίας μας,

Όσο με συγκινεί να σας βλέπω σήμερα γεμάτους ζωή, όνειρα και δυναμισμό, τόσο νιώθω υποχρέωση να σας μιλήσω γι’ αυτά που μας έμαθε τότε αυτή η συγκλονιστική πορεία της ΟΝΝΕΔ από την «ανυπαρξία» μέσα σε εχθρικό περιβάλλον, στην πρωτοπορία της νεολαίας και της Κοινωνίας.

Που πάει να πει, ότι βάζοντας αυτές τις γερές βάσεις πήραμε και πολύτιμα μαθήματα.

Πρώτο μάθημα: Αγωνιστικότητα!

Για όποιον εμπνέεται από τα ιδανικά του κοινωνικού φιλελευθερισμού - της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Αξιοπρέπειας και της Αξιοκρατίας - για όποιον εμπνέεται από τέτοια ιδανικά κι είναι νέος, όπως εσείς σήμερα, όπως εμείς τότε, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο αξεπέραστο, δεν υπάρχει κανένα αντίπαλος ακατανίκητος, δεν υπάρχει καμία δυσκολία, καμία αναποδιά που να μπορεί να τον σταματήσει.

Το πρώτο, λοιπόν, που μάθαμε στην ΟΝΝΕΔ είναι η αγωνιστικότητα για τα ιδανικά μας.

Δεύτερο, μάθημα: Πατριωτισμός

Πέρα από τα ιδανικά του κοινωνικού φιλελευθερισμού μας εμπνέει και η αγάπη για την Πατρίδα. Δεν μισούμε τους άλλους λαούς.

Τους τιμάμε και τους εκτιμάμε. Επειδή είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, νιώθουμε εκτίμηση για άλλους λαούς που σέβονται τον εαυτό τους και την Ιστορία τους.

Επειδή ο λαός μας βγήκε μέσα από αγώνες Ελευθερίας, νιώθουμε αλληλεγγύη για άλλους λαούς που έκαναν κι αυτοί τους δικούς τους αγώνες Ελευθερίας.

Μόνο όποιος σέβεται τον εαυτό του μπορεί να σέβεται και τους άλλους.

Επίσης νιώθουμε αλληλεγγύη και για τους άλλους Έλληνες που δεν συμμερίζονται τις δικές μας απόψεις. Δεν μας νοιάζει μόνο το κόμμα μας. Μας νοιάζει πάνω απ’ όλα η Ελλάδα!

Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίζουμε πολιτικές μάχες. Μας απασχολεί πρωτίστως να πάει η χώρα μπροστά. Δεν βλέπουμε όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας ως «εχθρούς», ακόμα κι αν πολιτικά διαφωνούμε μαζί τους. Είμαστε κάπου αντίπαλοί, αλλά «εχθροί» δεν είμαστε!

Κι η ΟΝΝΕΔ κατάφερε να γίνει η πρωτοπορία της Νεολαίας γιατί εμπνέεται απ’ αυτό τον πατριωτισμό. Γιατί ενώ οι άλλες ιδεολογίες χωρίζουν την κοινωνία σε «στρατόπεδα», η δική μας ενώνει την κοινωνία σε κοινή αγάπη για την Ελλάδα, σε κοινή υπερηφάνεια για την Παράδοσή της, σε κοινή αγωνία και κοινούς αγώνες για το Μέλλον της.

Ο πατριωτισμός μας, λοιπόν, ενώνει. Δεν χωρίζει. Ο πατριωτισμός μας εμπνέει Αξιοπρέπεια γι’ αυτό που είμαστε. Πίστη σε αυτό που μπορούμε να γίνουμε. Και Εκτίμηση για τους διαφορετικούς από μας.

Ο δικός μας Πατριωτισμός είναι πίστη σε ιδανικά Κοινής Παιδείας. Είναι Πολιτισμός, είναι Ευγένεια, αλλά είναι και αδιαπραγμάτευτη επιμονή στην υπεράσπιση της Πατρίδας μας. Εμείς αγαπάμε την Πατρίδα μας.

Δεν πουλάμε «Πατριωτισμό».

Τρίτο μάθημα: η Ενότητα

Η ΟΝΝΕΔ ήταν πάντα ενωμένη.

Ίσως γιατί τα ιδανικά της ενώνουν δεν διαιρούν.

Αυτή την ενότητα να την περιφρουρήσετε πάνω απ’ όλα. Γιατί αυτή η ενότητα είναι το «μυστικό» της δύναμής σας. Σήμερα η ΟΝΝΕΔ είναι η πρώτη και μόνη μέχρι στιγμής πολιτική νεολαία που εκλέγει Πρόεδρο από τη βάση.

Άξια στελέχη της, διεκδικούν σήμερα την ηγεσία της. Ένας όμως θα πρωτεύσει.

Αλλά όλοι θα είναι νικητές. Και μαζί με εκείνους και εσείς και εμείς, όλοι.

Να το θυμάται αυτό, όποιος κερδίσει. Να το θυμούνται και οι υπόλοιποι. Να το θυμάστε όλοι.

Την επομένη της εκλογής θα είστε όλοι ενωμένοι μια γροθιά. Και ο νέος Πρόεδρος και όλοι, την ίδια ΟΝΝΕΔ θα υπηρετήσουν. Να το θυμάστε όλοι.

Η «κόκκινη γραμμή» που εγώ θέτω είναι η γραμμή της Ενότητας. Και στην Νεολαία και στο Κόμμα. Εκείνο που δεν θα επιτρέψω, δεν θα ανεχθώ, είναι να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Και στη Νεολαία και στο Κόμμα.

Κάνουμε ανοικτή εκλογή στη βάση. Και παίρνουμε αυτό το μήνυμα από τη βάση:

Ενότητα όσο ποτέ…, Δημοκρατία όσο ποτέ…

Αλλά εσωστρέφεια ποτέ!

Δίνουμε μια δύσκολη μάχη, ανεβαίνουμε έναν ανηφορικό δρόμο για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος, να ξαναμπούμε σε τροχιά νίκης. Όχι μόνο για να πάρουμε την εξουσία, όχι για να διαχειριστούμε ένα σύστημα που κατέρρευσε, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα!

Και κάτι ακόμα:

Υποταγή στην ιδεολογική τρομοκρατία των αντιπάλων μας και στον ξύλινο και στρογγυλεμένο πολιτικό λόγο. Ποτέ ξανά!

Γιατί ήταν η ΝΔ που στερέωσε της Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ήταν η ΝΔ που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, Κι όμως, επί χρόνια πάσχαμε από «ενοχικά πλέγματα»!

Είναι ύψιστη ανάγκη, είναι πρωταρχικό καθήκον να απενοχοποιήσουμε την παράταξή μας από τέτοια πλέγματα. Μαζί θα το επιτύχουμε!

Μέχρι τώρα πολλές φορές σαν κόμμα πέσαμε στο λάθος να μην λέμε τη γνώμη μας από φόβο μη μας… «κακοχαρακτηρίσουν». Εκπροσωπούμε τα βαθύτερα πιστεύω, τις αρχές και τις αξίες του λαού μας. Και φοβόμασταν να τις εκφράσουμε. Αυτό σταματάει. Ποτέ ξανά!

Μια παρατήρηση:

Η ΟΝΝΕΔ αναδεικνύει χιλιάδες στελέχη. Τα στελέχη αυτά κάποια στιγμή παύουν να είναι «νεολαίοι». Μέχρι στιγμής δεν τους αξιοποίησε το κόμμα μας όπως έπρεπε. Ένα τεράστιο δυναμικό από ανθρώπους, ταλέντα, όρεξη και πείρα, πήγαινε χαμένο.

Αυτό θα σταματήσει. Τέτοια σπατάλη πολύτιμων ανθρώπινων πόρων, ποτέ ξανά!

Το κόμμα, με την νέα οργανωτική του δομή θα απορροφά στελέχη της νεολαίας.

Κι έτσι θα ανανεώσει το δυναμισμό του και το δυναμικό του σε όλη την Ελλάδα. Παντού! Κι αυτό δεν είναι απλή υπόσχεση ή ευχή…Θα είναι σύντομα υποχρέωση και κεντρική κατεύθυνση.

Αγωνίστριες και αγωνιστές της ΟΝΝΕΔ,

Το Κόμμα μας συνέρχεται από μια πρόσφατη βαριά ήττα. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση - Οικονομική και Κοινωνική - είδαμε τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας. Θα κάνουμε και την αυτοκάθαρσή μας!

Όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

Οννεδίτες και Οννεδίτισες,

Ίσως, το σημαντικότερο λάθος μας είναι ότι, ως κυβέρνηση, δεν αλλάξαμε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ που σήμερα και πάλι προσπαθεί να διασώσει το σύστημά του.

Ένα σύστημα που αντί να δώσει «ανάσες» στην αγορά, που αντί να τονώσει την οικονομία, για να μειώσει το έλλειμμα, άφησε την Οικονομία να πέσει σε βαθιά ύφεση. Κι όσο αργεί να πάρει τονωτικά μέτρα, τόσο πιο βαθιά θα γίνεται η ύφεση.

Και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να περιοριστεί το έλλειμμα.

Εμείς επιμένουμε. Εμείς δίνουμε Ελπίδα όταν επιμένουμε σταθερά, μέσα και έξω από τη Βουλή:

-- Πάρτε μέτρα τόνωσης της Οικονομίας.

Μην αφήσετε την ύφεση να καταπιεί την χώρα…

Καθημερινά πια στην Ελλάδα συνομιλούμε με τη λέξη «κρίση»:

* Κρίση αδιαφάνειας, που προκαλεί νέα κρίση σκανδάλων.

Όπως με την «προσθήκη» που πήγε το ΠΑΣΟΚ να περάσει στη Βουλή για την αδιαφανή ανάθεση σε ξένες εταιρίες, ευαίσθητων ή απόρρητων εθνικών υποθέσεων απευθείας από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα όριζε και την αμοιβή

των εταιριών αυτών! Η προσθήκη αποσύρθηκε υπό το βάρος της καταγγελίας μας και επιστρέφει να συζητηθεί ως τροπολογία…

* Κρίση λιτότητας που προκαλεί νέα κρίση συκοφαντιών. Παράδειγμα: ακούμε τελευταία ότι «για όλα ευθύνεται κάθε δημόσιος υπάλληλος»...

Λίγο πριν «για όλα ευθύνονταν» οι γιατροί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι δημοσιογράφοι, οι Πολιτικοί… Είναι η ισοπεδωτική λογική που διακηρύσσει «Όλοι ίδιοι είναι»! Και για όλα φταίνε… «όλοι οι άλλοι».

Είναι μια λογική παρακμής που οδηγεί στην καχυποψία κανείς να μην εμπιστεύεται κανέναν και στη μισαλλοδοξία όλοι να κατηγορούν όλους. Με αποτέλεσμα να χάνονται οι αληθινοί «φταίχτες». Και τελικά να μη διορθώνεται τίποτε.

Αυτές οι αλλεπάλληλες κρίσεις που ξεσπάνε, αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που βιώνουμε, πιστοποιούν δύο απλά πράγματα:

-- Έλλειμμα κοινής λογικής.

-- Και ρήγμα κοινωνικής συνοχής.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί σήμερα να ρίξει τις ευθύνες των δικών του λαθών στη Νέα Δημοκρατία.

Έχουμε, βέβαια κι εμείς ευθύνες…

-- Αλλά το σύστημα που διένειμε δανεικά δεν το φτιάξαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ το δημιούργησε.

-- Την υπερχρέωση της Ελλάδας δεν τη προκαλέσαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ την προκάλεσε.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ευθύνεται που δεν άλλαξε το σύστημα αυτό όταν της δόθηκε η ευκαιρία.

-- Αλλά τα spreads δεν εκτινάχθηκαν στις μέρες μας. Εκτινάχθηκαν επί ΠΑΣΟΚ από την απίστευτη ολιγωρία του.

-- Ο δημόσιος δανεισμός με πάνω από 6% επιτόκιο δεν έγινε επί των ημερών μας.

Έγινε επί ΠΑΣΟΚ από την απίστευτη ανευθυνότητά του, να παρομοιάζει την Ελλάδα με… «Τιτανικό» κι ύστερα να βγαίνει να δανειστεί!

Εμείς τώρα έχουμε καθήκον να δώσουμε Ελπίδα σε ένα λαό που φοβάται το αύριο, φοβάται τα χειρότερα, και φοβάται όχι μόνο την ύφεση που έρχεται, αλλά και τις κοινωνικές εκρήξεις που εγκυμονεί η κρίση.

Εμείς μπορούμε να δώσουμε Ελπίδα. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να δώσουμε Ελπίδα.

Όχι μόνο στα εκατομμύρια των Νεοδημοκρατών, όχι μόνο στις εκατοντάδες χιλιάδες που απογοητευμένοι δεν πήγαν να ψηφίσουν τον Οκτώβριο, αλλά σε όλους τους Έλληνες.

Έχουμε δρόμο ανηφορικό μπροστά μας, αλλά εμείς βρίσκουμε το δρόμο μας. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να βρει και η Ελλάδα το δρόμο της.

Η νέα Νέα Δημοκρατία θα γίνει η Ελπίδα της Ελλάδας.

Κι εσείς η ΟΝΝΕΔ ήσασταν πάντα και θα γίνετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά,

η Ελπίδα και το Αύριο της νέας Νέας Δημοκρατίας.

Η νεολαία μας, η ΟΝΝΕΔ θα είναι μπροστά από το Κόμμα. Δεν θα είναι ούτε διαχειριστική, ούτε ανεμική, ούτε συμβιβασμένη. Θα είναι ζωντανό κομμάτι της Κοινωνίας, θα είναι πρωτοπορία και δύναμη αλλαγής της Κοινωνίας!

Και θα είναι και «ξυπνητήρι» για το Κόμμα, όταν βαλτώνει σε διαχειριστικές λογικές!

Και να ξέρετε: Μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση στελεχών θα καταπολεμήσουμε και θα νικήσουμε το μεγάλο εχθρό της Νέας Δημοκρατίας που μετέτρεψε, όταν έγινε κυβέρνηση, τη δύναμή της σε διαχειριστικό κυβερνητισμό.

Και μια ακόμα αρχή, όχι πολιτική αλλά κοινωνική. Που αφορά τη Νεολαία:

Που αφορά όλους εσάς. Ο εθελοντισμός!

Ο εθελοντής είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής κάθε κοινωνίας.

Ο εθελοντής είναι ο πιο «πλούσιος» άνθρωπος. Γιατί πλουτίζει δίνοντας, όχι παίρνοντας...

Ο εθελοντής διδάσκει χωρίς να μιλάει. Διακρίνεται χωρίς να προβάλλεται. Αγαπάει χωρίς να ζητά ανταπόδοση και δίνει χωρίς να ζητάει ανταμοιβή.

Τέτοια νεολαία ονειρευόμαστε. Νεολαία εθελοντικής προσφοράς, νεολαία κοινωνικής παρέμβασης. Ένα νέο, σύγχρονο κίνημα αλληλεγγύης. Που θα εμπνεύσει την κοινωνία, που θα δώσει νέο όραμα στους νέους ανθρώπους.

Τέτοια μαθήματα κοινωνικής προσφοράς μόνον η ΟΝΝΕΔ μπορεί να δώσει κι έτσι θα κερδίσει όχι μόνο τους νέους, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη.

Γιατί τίποτε δεν πείθει πολιτικά όσο ένα ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς.

Αγωνιστές και αγωνίστριες της ΟΝΝΕΔ

Εγώ ως Οννεδίτης μεγάλωσα στη λεγόμενη Γενιά της Μεταπολίτευσης. Εσείς ανήκετε στη γενιά που θα ζήσει τη «νέα Μεταπολίτευση»!

Για μια πιο Ελεύθερη, πιο Δημοκρατική, πιο Δίκαιη Ελλάδα.

-- όπου θα κυριαρχεί η Αξιοσύνη και η Ισονομία.

-- όπου θα υπάρχουν ευκαιρίες για όλους

-- και διάχυση ευκαιριών σε όλους.

-- Όπου τα όνειρα της δικής σας γενιάς θα βρουν δικαίωση.

-- Και τα «προδομένα όνειρα» της δικής μου γενιάς «θα πάρουν εκδίκηση», όπως λέει και ο ποιητής.

Μια «Νέα Μεταπολίτευση» θα επιτύχουμε όλοι μαζί. Όχι για την Παράταξη μας μόνο, αλλά για την Ελλάδα!

Όχι για τους Νεοδημοκράτες και του ΟΝΝΕΔίτες μόνο, αλλά για όλους τους Έλληνες.

-- Στις 29 Νοεμβρίου κάναμε ήδη το πρώτο μεγάλο βήμα.

-- Στις 18 Απριλίου, αν το Συνέδριό σας το αποφασίσει,

με την εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση, θα προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα.

-- Με το 8ο Συνέδριό μας τον Ιούνιο, θα κάνουμε και το τρίτο βήμα. Θα νικήσουμε!

Χάρη σε σας, θα νικήσουμε! Και για λογαριασμό του κάθε νέου και της κάθε νέας, θα νικήσουμε. Δεν κοιτάμε πίσω. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Θα νικήσουμε!

Το χρωστάμε στην Ιστορία μας, το χρωστάμε στην Παράταξή μας, το χρωστάμε στα όνειρά μας, το χρωστάμε στην πατρίδα. Το χρωστάμε σε σας. Και σεις το χρωστάτε στους εαυτούς σας. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε!

Σας ευχαριστώ.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σαμαράς:Όσοι είχαν λάθος συμπεριφορά δεν έχουν θέση στο κόμμα μας."

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24