Στο στόχαστρο η α΄ κατοικία


Απο Τα Νέα

Φόρο και στην α΄ κατοικία φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με καθιέρωση αφορολόγητου πρώτης κατοικίας 100.000 ευρώ για τον άγαμο και 200.000
ευρώ για το ζευγάρι.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προβλέπεται κατάργηση του συστήματος χορήγησης απαλλαγής φόρου α΄ κατοικίας για αγορά ακινήτου έως 200 τετραγωνικά, ανεξάρτητα [...]


από την αξία του. Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί πως με αυτό το σύστημα ευνοούνται μόνο οι αγοραστές ακινήτων πολύ μεγάλης αξίας, καθώς, για παράδειγμα, η αγορά α΄ κατοικίας 200 τετραγωνικών στην Εκάλη αντικειμενικής αξίας 910.000 ευρώ είναι σήμερα αφορολόγητη, όπως και οποιαδήποτε άλλη, ανεξαρτήτως αξίας, εφόσον δεν υπερβαίνει τα 200 τετραγωνικά. Με τις αλλαγές, στην περίπτωση αγοράς του ακινήτου στην Εκάλη το ζευγάρι θα οφείλει φόρο 35.500 ευρώ. Αλλά φόρο 4.500 ευρώ θα οφείλει πλέον και ένα ζευγάρι που αγοράζει α΄ κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Σμύρνη. Οι επιβαρύνσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε σταδιακή εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες τιμές, οι οποίες σήμερα εμφανίζουν αποκλίσεις έως και 200%.

Απαλλαγές για πάρκινγκ
Με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση παρέχεται για πρώτη φορά απαλλαγή φόρου για μία θέση στάθμευσης αυτοκινήτου και μία αποθήκη, που μεταβιβάζονται μαζί με την κατοικία, επιφάνειας έως 20 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία. Με το νομοσχέδιο θα παρέχεται για πρώτη φορά απαλλαγή φόρου α΄ κατοικίας και στους πολίτες τρίτων χωρών που αποδεδειγμένα κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.

Με το νέο σύστημα, το αφορολόγητο θα προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο, ενώ αντίστοιχα το αφορολόγητο αγοράς οικοπέδου για α΄ κατοικία θα διαμορφώνεται σε 50.000 ευρώ για τον άγαμο, 100.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαυξήσεις 10.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 15.000 ευρώ για το τρίτο.



Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Στο στόχαστρο η α΄ κατοικία"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24