Ξύπνησαν μνήμες Αξαρλιάν


Από ΤΑ ΝΕΑ

Η τραγωδία με τον 15χρονο Αφγανό είναι η τρίτη στην ιστορία της τρομοκρατίας που ένας πολίτης χωρίς να έχει καμία σχέση με τον στόχο της τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκει τον θάνατο. Το πρώτο θύμα ήταν ο 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου του 1992 έτυχε να περνά από...

τη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής. Την ώρα εκείνη έγινε το χτύπημα με ρουκέτα από μέλη της 17 Νοέμβρη που είχε στόχο το θωρακισμένο αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και τα θραύσματα της ρουκέτας έπληξαν τον Θάνο Αξαρλιάν, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο. Από το θωρακισμένο αυτοκίνητο βγήκαν σοκαρισμένοι ο υπουργός και ο οδηγός του.
Η 39χρονη Βιργινία Κωνσταντίνου, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας που προετοίμαζε συνέδριο στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», βρήκε τραγικό θάνατο τον Μάιο του 1999 από έκρηξη βόμβας στο ξενοδοχείο. Από την ισχυρή έκρηξη- αν και είχε προηγηθεί τηλεφώνημα- σκοτώθηκε από τα θραύσματα η υπάλληλος και τραυματίστηκε σοβαρά ένας συνάδελφός της. Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες.
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου
Η ΕΙΔΗΣΗ με τον θάνατο του παιδιού από την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια παρουσιάστηκε εκτενώς από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το ΒΒC αναφέρει ότι ένας άντρας σκοτώθηκε και ένα κορίτσι τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στην ελληνική πρωτεύουσα και σημειώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις, με πιο πρόσφατη την τοποθέτηση βόμβας στην οικία του προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (σ.σ.: εννοεί τον αντιπρόεδρο του πακιστανικού συλλόγου).
Ανάλογες είναι και οι αναφορές από το ειδησεογραφικό δίκτυο Skynews που τιτλοφορεί το θέμα: «Έκρηξη βόμβας στην Αθήνα, ένας νεκρός». Το Skynews γράφει ότι ένας άνδρας έπεσε νεκρός και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε δημόσιο κτίριο στην πρωτεύουσα.
«Ένας νεκρός από έκρηξη βόμβας στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του CΝΝ για την έκρηξη που σημειώθηκε στα Πατήσια.
«Βόμβα εξερράγη σε κεντρική συνοικία της Αθήνας σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας ένα παιδί» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Αssociated Ρress. Το πρακτορείο αναφέρεται και στο μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ανάληψη της ευθύνης από τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα έχει σε επείγον τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη της Κυριακής είναι η πρώτη θανατηφόρα ύστερα από πολλά χρόνια» γράφει το Reuters. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρεται και στις συλλήψεις κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Ξύπνησαν μνήμες Αξαρλιάν"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24