Γ.Προβόπουλος:«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ξένη βοήθεια για το χρέος»


Απο tovima.gr

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ξένη βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το χρέος της, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.
Ο κ. Προβόπουλος είπε στη γερμανική έκδοση των Financial Times ότι η ισχυρή ζήτηση για το 10ετές [...]


ομόλογο των 5 δισ. ευρώ που εξέδωσε η χώρα την περασμένη Πέμπτη, έδειξε ότι η Αθήνα μπορεί να αντλήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται από τις αγορές.

Η Ελλάδα πλήρωσε μια «μάλλον υψηλή» τιμή (σ.σ. επιτόκιο) για να πουλήσει τα ομόλογα, είπε ο επικεφαλής της ΤτΕ, εκφράζοντας, πράλληλα, την εκτίμηση ότι το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα.

«Από τώρα η πίεση θα μειωθεί» υποστηρίζει.

Η συνέντευξη του κ. Προβόπουλου έγινε την περασμένη Παρασκευή και δημοσιεύθηκε, σήμερα, Δευτέρα

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι η Ελλάδα είπε ότι η χώρα θα εξέλθει μόνη της από την κρίση.

«Το σενάριο, βάσει του οποίου απαιτείται βοήθεια, δεν θα πραγματοποιηθεί», είπε, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει άλλες αρνητικές εκπλήξεις αναφορικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας (σ.σ. πιθανή υποβάθμιση).

«Δεν ανησυχώ ότι η Moody's θα υποβαθμίσει περαιτέρω την Ελλάδα» σημείωσε.

Τέλος, στην περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί ξένη βοήθεια, ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε αντίθετος στην ιδέα να προστρέξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Η Ελλάδα ανήκει στην οικογένεια του ευρώ και εάν χρειαστεί βοήθεια, αυτό είναι δουλειά της ευρωζώνης» τόνισε.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Γ.Προβόπουλος:«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ξένη βοήθεια για το χρέος»"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24