Αναγκαία αλλά σκληρά και άδικα


Τα συμπεράσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της Κάπα Research για «Το Βήμα»

Το 69,1% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Κάπα Research υποστηρίζει ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι προσωρινά, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που τα χαρακτήρισε μόνιμα. Το 11,3% πιστεύει ότι τα μέτρα θα αποδώσουν ως το τέλος του χρόνου, ενώ το 26,3% πιστεύει ότι θα αποδώσουν σε 1-2 χρόνια και το 20% σε 3-5 χρόνια. Η πλειοψηφία όμως (26,8%) εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα αποδώσουν ποτέ!

Την ίδια στιγμή, το 51,9% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά την προσπάθεια [...]

που καταβάλλει ο Πρωθυπουργός για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία (95,1%) τονίζουν ότι τα νέα μέτρα δεν θα πετύχουν αν δεν συνδυαστούν με αναπτυξιακή πολιτική. Με εντυπωσιακό επίσης ποσοστό (86,5%) τονίζουν ότι τα μέτρα δεν πρέπει να γίνουν αυστηρότερα με περαιτέρω επιβολή φόρων, ούτε να επεκταθούν στον ιδιωτικό τομέα (75,9%).

Οι έλληνες πολίτες τονίζουν επίσης σε ποσοστό 50,3% ότι η μείωση του εισοδήματός τους δημιουργεί νέες ταξικές διαφορές και προκαλεί ρήγματα στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Τέσσερις στους πέντε εξάλλου (86,9%) θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανόν να υπάρξουν φαινόμενα κοινωνικής εξέγερσης, παρ΄ ότι μόνο το 45,6% αντιμετωπίζει θετικά τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις αυτές δηλώνει ότι θα συμμετάσχει σίγουρα το 17,6%, ενώ το 54,8% δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Αναγκαία αλλά σκληρά και άδικα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24