Κορυφώνεται η αγωνία για την ευρω-στήριξη



Απο Τα Νέα


Ανεβαίνει το θερμόμετρο των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος, καθώς σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη σύνοδος κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνόδου, το τοπίο σχετικά με τον όποιο μηχανισμό στήριξης παραμένει θολό - ενώ οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για μεικτό σχήμα, με τη συμμετοχή δηλαδή [...]

και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Παράλληλα, σε θρίλερ έχει μετατραπεί το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup κορυφής πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, η πρώτη σύνοδος εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σήμερα, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 5:30 μ.μ. και το κρίσιμο δείπνο εργασίας των ηγετών θα γίνει στις 8:15 μ.μ. Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι στις 10:30 μ.μ. Η δεύτερη μέρα των εργασιών, αύριο, ξεκινά στις 10:00 π.μ. και το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου.

Κόντρα στην Ευρωβουλή

Το ελληνικό ζήτημα κυριάρχησε την Τετάρτη και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την αντίθεσή της στην εμπλοκή του ΔΝΤ εκφράζει και η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, με τον αρχηγό της Γερμανό ευρωβουλευτή Μάρτιν Σουλτς να επισημαίνει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ επιβαρύνει την αξιοπιστία του κοινού νομίσματος στις διεθνείς αγορές.

«Δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος» είπε από το έδρανό του ο ευρωβουλευτής, υποστηρίζοντας πως τα κράτη της Ευρωζώνης θα έπρεπε να παράσχουν αδιαμεσολάβητη βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βγει από το χρέος με τις δικές της δυνάμεις. Το ζητούμενο, ανέφερε, είναι να σταματήσει η κερδοσκοπία με το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, ώστε να μειωθούν έτσι το κόστος δανεισμού.

Ακόμη εντονότερα εξέφρασαν την κριτική τους και οι Γερμανοί Πράσινοι του Ευρωκοινοβουλίου, η επικεφαλής των οποίων Ρεμπέκα Χαρμς μάλιστα δήλωσε «ντροπιασμένη που είναι Γερμανίδα», επιρρίπτοντας επίσης λαϊκισμό στην Ανγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει να είναι εντός πλαισίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Κορυφώνεται η αγωνία για την ευρω-στήριξη"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24