Υπέρ της ίδρυσης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Όλι Ρεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την ιδέα της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ο αρμοδιος επίτροπος Όλι Ρεν. Παράλληλα, την εκτίμηση ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα επιλυθούν εντός της Ευρωζώνης εξέφρασε ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν. Συγκεκριμένα ο Όλι Ρεν σε δηλώσεις του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Financial Times Deutschland, δηλώνει πως... η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την ιδέα της ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.
«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο θα έχει την υποστήριξη των μελών της Ευρωζώνης», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι οι βοήθειες που θα εγγυάται το ταμείο αυτό θα πρέπει να συνδέονται με αυστηρούς όρους. «Συνεργαζόμαστε στενά πάνω στο ζήτημα αυτό με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ», δηλώνει σχετικώς.

Αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, μετά την κρίση της ελληνικής οικονομίας. Η δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα τις προτάσεις της για τον καλύτερο συντονισμό και την επίβλεψη των εθνικών οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών.

Την εκτίμηση ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα επιλυθούν εντός της Ευρωζώνης και δεν θα επιληφθεί του θέματος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εξέφρασε σήμερα ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Στρος-Καν διέψευσε, ως τρομοκρατική φημολογία, τις εικασίες των αγορών για πιθανή επιδείνωση της κατάστασης σε άλλες βαριά χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, τονίζοντας πως η κρίση γύρω από το χρέος της Ελλάδος είναι απίθανο να επεκταθεί σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης με μεγάλα ποσοστά δημόσιου ελλείμματος.

«Έχουμε ένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πρόβλημα με την Ισπανία. Η Ευρωζώνη πρέπει να χειρισθεί το ελληνικό πρόβλημα. Και αυτό κάνει. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο, αλλά δεν υπάρχει λόγος γιατί να συμβεί αυτή η επέκταση και στην Πορτογαλία, ή την Ισπανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του ΔΝΤ, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κένυα, τη Νότιο Αφρική και τη Ζάμπια, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις χώρες της Ευρωζώνης ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την δίνη του ελληνικού προβλήματος. Τόνισε πως δεν πιστεύει ότι θα χρειασθεί η εμπλοκή του ΔΝΤ, καθώς η Ευρωζώνη επιθυμεί να ασχοληθεί εκείνη με το πρόβλημα. «Εάν χρειασθεί κάτι παραπάνω, εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε, αλλά έως τώρα πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό», δήλωσε ο Στρος-Καν.



in.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Υπέρ της ίδρυσης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Όλι Ρεν"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24