Δύο παιδιά φέρνουν υγεία στους γονείς


Απο tovima.gr

Η απόκτηση παιδιών ωφελεί σοβαρά την υγεία των γονέων, φθάνει η οικογένεια να μην έχει περισσότερα από δύο τέκνα. Μια μεγάλη μελέτη έδειξε ότι το να γίνει κάποιος γονέας μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας, από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες ως τον αλκοολισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αφορούσαν ενάμισι εκατομμύριο άτομα, τα οφέλη για την υγεία[...]


ήταν σαφή μόνο όταν η οικογένεια είχε δύο παιδιά.

Τα ζευγάρια που είχαν αποκτήσει ένα παιδί (ή και κανένα) αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από όλα τα αίτια που μελετήθηκαν, πιθανώς επειδή τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα είχαν μειωμένες πιθανότητες να προσέχουν την υγεία τους. Στα συγκεκριμένα άτομα εμφανιζόταν μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης αλκοολισμού. Ιδιαιτέρως στις γυναίκες παρουσιάζονταν αυξημένες πιθανότητες ατυχημάτων αλλά και παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ στους άνδρες τα συχνότερα προβλήματα αφορούσαν το αναπνευστικό σύστημα.

Αλλά και εκείνοι που είχαν αποκτήσει μεγάλη οικογένεια, με περισσότερα από δύο παιδιά, αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών νόσων, πιθανώς διότι αμελούσαν την υγεία τους προσπαθώντας καθημερινά να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, στις μητέρες με τέσσερα παιδιά παρουσιάζονταν αυξημένες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ οι πατεράδες πολλών παιδιών είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν βία ή να πέσουν θύμα ατυχημάτων. Υπήρχε βέβαια και ένα σημαντικό θετικό στοιχείο σχετικά με την υγεία πολύτεκνων γυναικών: αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από βρετανούς και νορβηγούς ερευνητές και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Social Science & Μedicine Journal», έδειξε ότι ο ιδανικός αριθμός παιδιών σε ό,τι αφορά την υγεία των γονέων είναι τα δύο. Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες εξέτασαν τα αρχεία ανδρών και γυναικών στη Νορβηγία που είχαν γεννηθεί σε μια περίοδο 33 ετών.

Οπως ανέφερε η δρ Εμιλι Γκράντι από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, «τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά σε μια οικογένεια συνδέονται με προβλήματα υγείας για τους γονείς, τα οποία οφείλονται κυρίως στο στρες και σε κοινωνικοοικονομικά προβλήματα».




Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Δύο παιδιά φέρνουν υγεία στους γονείς"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24