Νικοπολίδης:Πήγαμε 5 χρόνια πίσω μετά τη φυγή του Βαλβέρδε


Ο Αντώνης Νικοπολίδης -όταν χρειάζεται- δεν διστάζει να πει τα πράγματα έξω από τα δόντια. Αυτό έκανε και μετά την ήττα στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή, που σκόρπισε απογοήτευση και προβληματισμό στον Ολυμπιακό. «Η ομάδα γύρισε 5 χρόνια πίσω, μετά τη φυγή του Βαλβέρδε» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ έχρισε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου τον Παναθηναϊκό.
Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του...

Οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη στην εφημερίδα ΦΩΣ:

Για τη φετινή σεζόν: «Η στεναχώρια είναι μεγάλη, γιατί από εκεί που πέρυσι είχαμε φτάσει και ήμασταν ένα κλικ για να φτιάξουμε μια ομάδα, να κάνει τη διαφορά τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, τώρα έχουμε πάει πέντε χρόνια πίσω. Με τον Βαλβέρδε και ας μην ήταν ο μεγάλος προπονητής, είχε η ομάδα διάθεση καλή νοοτροπία. Φέτος το πράγμα στράβωσε από την αρχή, με τον Κετσπάγια, την γκρίνια και τη μουρμούρα και έκτοτε δεν μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε».

Για τα φετινά λάθη: «Στην αρχή για έναν μήνα με τον Ζίκο είπαμε μήπως το ξεπεράσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πέρυσι ήμασταν ομάδα. Και με δύο προσθήκες θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα σύνολο να κάνει τη διαφορά. Η διαφορά μας είναι φέτος ότι δεν υπάρχει διάθεση. Πέρσι το χαιρόμασταν. Με την πλάκα μας, την καζούρα μας, τα πανηγύρια μας. Μην ακούτε που λένε για συστήματα και βλακείες. Πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει με δύο σέντερ φορ για να κερδίσει τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη; Η διαφορά είναι στη διάθεση που έχει η ομάδα. Πέρσι λέγαμε να μπούμε στο παιχνίδι και να τρέξουμε. Εμείς φέτος αυτό που έγινε στην αρχή της σεζόν δεν μπορέσαμε ποτέ να το ξεπεράσουμε. Φέτος δεν είμαστε ομάδα. Ο καθένας παίζει για την πάρτη του».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Και πρέπει να δεχθούμε πρώτα από όλα ότι φέτος έχει γίνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό από αγωνιστικής πλευράς. Όσα έγιναν ήταν καταστροφή. Μπορεί να χρειαστεί να θυσιαστεί και η επόμενη σεζόν για να φτιάξει πάλι ο Ολυμπιακός. Με μπαλώματα δεν θα βρεθεί άκρη. Θέλει δύο χρόνια για να φτιάξει πάλι η ομάδα. Ίσως χρειαστεί να βγει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι και να πει ότι “φέτος δεν πάμε για πρωτάθλημα. Πάμε να φτιάξουμε πάλι την ομάδα μας και αν προκύψει το πρωτάθλημα, ακόμη καλύτερα”».

Για τις απώλειες τραυματισμών: «Σκεφτείτε πώς ξεκίνησε η χρονιά. Περίμενε κανένας να μην υπάρχει Γκαλέτι εδώ και μήνες; Ότι δεν θα υπήρχε Ντουντού; Τρεις μήνες κοντεύουν να περάσουν από τότε που έχει πρόβλημα ο Ντουντού. Ο Ντιόγο πάει και αυτός. Το ρόστερ φαινόταν γεμάτο, με εξαίρεση το αριστερό χαφ και ξαφνικά άδειασε. Στα χαφ η ομάδα έχει στηθεί για να παίζει με Ντουντού, Μαρέσκα, Λεντέσμα. Και λέγαμε ότι είχαμε τον Στολτίδη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο να βοηθάνε. Τώρα μας φταίει ο Στολτίδης; Ό,τι μπορεί κάνει ο Άκης. Με τέτοιο πρόβλημα τραυματισμού και πάλι τα δίνει όλα».

Για το πρωτάθλημα: «Ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο να χάσει τώρα το πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Να γίνουν κινήσεις σε όλους τους τομείς και να υπάρξει υπομονή και ηρεμία. Αν μας πιάσει πάλι το άγχος να πάρουμε το πρωτάθλημα του χρόνου δεν θα βγει τίποτα. Ας πούμε ότι έκλεισε ένας κύκλος και ότι θα πάμε να χτίσουμε μια καινούργια ομάδα. Και να ξεκινήσουμε από κάτω. Γιατί τελικά θέλουμε να βγάλουμε νέους παίκτες ή δεν θέλουμε; Ας χάσουμε εν ανάγκη και άλλη μια χρονιά. Να βγάλουμε δυο τρεις παίκτες, να πάρουμε και άλλους δυο τρεις καλούς και να προχωρήσουμε. Δεν είναι ότι δεν έχουμε και καθόλου παίκτες. Μην πάμε στο εντελώς αντίθετο».

Για τη διαιτησία: «Φέτος όλα πήγαν στραβά. Από την προετοιμασία, τους τραυματισμούς, τα πάντα. Και από διαιτησία. Ο Δαλούκας ήταν απαράδεκτος στο ματς με τον Ηρακλή. Εγώ είχα μπροστά μου όλο το γήπεδο και τα έβλεπα. Ότι γινόταν στο μισό γήπεδο, προς τη δική μας περιοχή το σφύριζε. Ότι γινόταν στο άλλο μισό γήπεδο, προς την περιοχή του Ηρακλή, δεν το σφύριζε. Ακόμα και η φάση του πέναλτι, ήταν μια αυστηρή απόφαση. Λίγο τον τραβάει ο Μέλμπεργκ και αμέσως πέφτει κάτω. Η δεν μπάλα θα έβγαινε άουτ. Δεν θα την προλάβαινε ο παίκτης του Ηρακλή».




www.in.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Νικοπολίδης:Πήγαμε 5 χρόνια πίσω μετά τη φυγή του Βαλβέρδε"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24