Τέλος οι Scorpions

Οι Scorpions ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους τη διάλυση του συγκροτήματος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδίας τους. Πρόκειται για ένα απο τα μεγαλύτερα συγκροτήματα που έγραψε μια πολύ μεγάλη ιστορία. Οι Scorpions, ένα από τα πιο επιτυχημένα σύνολα της rock μπαλάντας, σχηματίστηκαν στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969. Μένουν ακόμα ενεργοί, κυκλοφορώντας δεκάδες άλμπουμ και καταγράφοντας πωλήσεις δίσκων που ανέρχονται σε 75 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο...

Η σύνθεση με την οποία κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Lonesome Crow" (1972) περιλάμβανε τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (rhythm κιθάρα), Michael Schenker (lead κιθάρα), Lothar Heimberg (μπάσο) και Wolfgang Dziony (ντραμς). Λίγο μετά αποχώρησαν οι Michael Schenker (σχημάτισε τους UFO και αργότερα, στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, τους Michael Schenker Group), Heimberg και Dziony για να αντικατασταθούν από τους Uli Jon Roth, Francis Buchholz και Herman Rarebell, αντίστοιχα. Η εν λόγω σύνθεση παρέμεινε σταθερή για τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ [ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα αντιπροσωπευτικά "In Trance" (1975) και "Virgin Killer" (1976)], αλλά έκτοτε υπέστη αρκετές μεταβολές, με σημαντικότερη την αντικατάσταση του Roth από τον Matthias Jabs το 1979, την επόμενη χρονιά της κυκλοφορίας του διπλού λάιβ LP "The Tokyo Tapes".

Το "Animal Magnetism" του 1980 ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, ενώ το "Blackout" του 1982 κέρδισε τη διάκριση του πλατινένιου, περιλαμβάνοντας το χιτ "No One Like You". Το "Love At First Sting" του 1984 συνέχισε τη διαδοχή των επιτυχιών, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων χάρη σε τραγούδια όπως το "Rock You Like A Hurricane". Η παγκόσμια περιοδεία που ακολούθησε το 1985 καταγράφηκε στο λάιβ "World Wide Live". Απήχηση είχε και η επόμενη δουλειά των Scorpions, το "Savage Amusement" (1988, περιλάμβανε την μπαλάντα "Rhythm Of Love"), που ακολουθήθηκε από μια ακόμη παγκόσμια τουρνέ, με πολλές συναυλίες στην ΕΣΣΔ.

Το "Crazy World" του 1990 υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία της πολύχρονης καριέρας τους (ξεχώρισαν τα σινγκλ "Wind Of Change" και "Tease Me, Please Me"), αλλά ταυτόχρονα και η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για τη δημοτικότητα των Scorpions, καθώς η σταδιακή άνοδος του grunge στις προτιμήσεις του rock ακροατηρίου έθεσε το γερμανικό γκρουπ στο περιθώριο. Τα "Face The Heat" (1993) και "Deadly Sins" (1995) ακούγονταν παρωχημένα και οι εμπορικές τους επιδόσεις ήταν κατώτερες των προσδοκιών. Αντίστοιχη ήταν η πορεία των "Pure Instinct" (1996), "Eye II Eye" (1999) και "Moment Of Glory" (2000), που δεν κατάφεραν να αποδώσουν την επιζητούμενη ανανέωση. Αντίθετα, εμπορικά επιτυχημένο αποδείχθηκε το πείραμα ακουστικής αισθητικής του "Acoustica" (2001), που συνοδεύτηκε από μια "δίδυμη" κυκλοφορία σε DVD.

www.piratefm.gr
Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Τέλος οι Scorpions"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24