Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες...

Περιορισμένες είναι πλέον, σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη βόρεια Ελλάδα. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση των μελών του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των παραγωγών που συμμετέχουν σε μπλόκα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια. Μετά το μεσημέρι, κλειστή παρέμενε η Εγνατία οδός, στους κόμβους Κερδυλλίων και Χρυσούπολης, η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης (από τις 11 μέχρι τις 2), καθώς και ο... μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα, μόνο για τα φορτηγά αυτοκίνητα.

Αγρότες της Θεσσαλίας, κρατούν κλειστή την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στη Νίκαια, στις Μικροθήβες, καθώς επίσης και τον παρακαμπτήριο δρόμο Λάρισας - Αγιάς, στον Πλατύκαμπο.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε αναμονή της συνάντησης, που έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη, με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, καθώς ανήκουν στα «12» μπλόκα που συντάσσονται με το πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο αποφασίστηκε στα Μάλγαρα. Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στη δυτική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν σε τρία σημεία έξω από τη Θεσσαλονίκη (Μάλγαρα, Χαλκηδόνα και Πράσινα Φανάρια), χωρίς οι αγρότες να κλείνουν - μέχρι στιγμής - τους δρόμους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονταιοι αντιδράσεις εκπροσώπων παραγωγικών φορέων με αφορμή τους παρατεταμένους - ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες - αποκλεισμούς τελωνείων και οδικών κόμβων. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποί του δε θα παραστούν στην τελετή των εγκαινίων της φετινής έκθεσης "Agrotica", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ζημίες, που - όπως αναφέρουν - έχει υποστεί κλάδος από τα μπλόκα.



flash.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες..."

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24