Δελτίο Τύπου από τον Οίκο Νίκος-Τάκης


"Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του πολυαγαπημένου μας και πάντα αξέχαστου μέντορα και ιδρυτή της Nikos-Takis Haute Couture
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΜΠΙΛΗ
ετών 80
που απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη, 18Φεβρουαρίου 2010. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή...

19/2/2010 και ώρα 14:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών


Ο Νίκος, αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο της μόδας. Μαζί με το Τάκη, συνδύασαν πρώτοι τα υφαντά με τη μουσελίνα και άλλα πολυτελή υφάσματα, αφήνοντας έτσι το δικό τους στίγμα στο χώρο της ελληνικής μόδας. Στα Διεθνή Καλλιστεία που έγιναν στην Αθήνα το 1973, αναλαμβάνουν να ντύσουν τις 74 καλλονές που συμμετείχαν και σχεδιάζουν μια εντυπωσιακή βραδινή τουαλέτα, δώρο, για τη νικήτρια του διαγωνισμού, τη Miss Φιλιππίνες. Ακολούθησε μια σειρά από επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις που τους δόθηκαν στο Λος Άντζελες, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Alpen Town, Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Λίβανο, Καιρό και Τεχεράνη.


Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το L’ Officiel και το Vogue φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο. Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών. Στο διεθνές πελατολόγιο τους συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και ένας μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet-set, του κινηματογράφου και της τέχνης. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, η Margot Fontein, Jane Mansfield, Gigi Rogers, Liz Taylor, Jackie Onasis, Ursula Andres, Linda Evans, Αυτοκράτειρα Farah Debah, Ornella Mouti, Leticia Calderon, Geraldine Chaplin, Μαρία Κάλλας και οι σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ειρήνη Παππά, οι αδελφές Καλουτά και η Μαίρη Χρονοπούλου. "


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Δελτίο Τύπου από τον Οίκο Νίκος-Τάκης"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24