Γ.Αλογοσκούφης:'' Δεν φταίω εγώ''


Απο Ethnos.gr

Προσπαθεί να αποτινάξει ευθύνες για τα στατιστικά στοιχεία ο Γ.Αλογοσκούφης και υποστηρίζει ότι το πρόβλημα «δεν είναι πολιτικό πρόβλημα, είναι τεχνικό, γραφειοκρατικό, αν θέλετε στατιστικό πρόβλημα»...


Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, λέει ότι επί της υπουργίας του «έγιναν πολλά» για να βελτιωθεί το θέμα των στοιχείων, αλλά προβλήματα παρέμεναν, όπως το γεγονός ότι ποτέ δεν καταρτίστηκαν έγκαιρα ισολογισμοί από τα ασφαλιστικά ταμεία.

"Πολλές φορές ήμαστε υποχρεωμένοι όταν στέλναμε τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλείσιμο του προηγούμενου χρόνου ή όταν κάναμε προβλέψεις για το πού θα πάει ο χρόνος, να βασιστούμε σε ελλιπή στοιχεία και εκτιμήσεις. Μόλις όμως οι υπηρεσίες λάμβαναν γνώση των τελικών στοιχείων, αναθεωρούσαν αυτές τις εκτιμήσεις. Πάντοτε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία».

Ο Γ.Αλογοσκούφης υπερασπίζεται την "απογραφή, για την οποία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Νέα Δημοκρατία" και μάλιστα αφήνει αιχμές για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή έπειτα από εκείνον.

«Μέτρα που έπρεπε να πάρουμε, φορολογικά, δεν πέρασαν ποτέ ή δεν πέρασαν έγκαιρα. Μέτρα που τελικά έπεισα την Κυβερνητική Επιτροπή να πάρουμε, όπως ήταν τα μέτρα του Αυγούστου 2008, μετά την αντικατάστασή μου αποσύρθηκαν» δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Μιλώντας για την Εξεταστική για την οικονομία, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι «το αν θα πάω να καταθέσω θα εξαρτηθεί από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Αν η ΝΔ πάει στην Εξεταστική, ασφαλώς θα πάω. Εάν δεν πάει, θα στείλω ένα υπόμνημα με την κατάσταση που διαχειρίστηκα από το 2004 έως το 2008. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε».Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Γ.Αλογοσκούφης:'' Δεν φταίω εγώ''"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24