Παπανδρέου: «Δεχόμαστε επίθεση»


Απο Τα Νέα

«Δεχόμαστε επίθεση», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ενώ ζήτησε παράλληλα στήριξη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο, στο Μέγαρο Μαξίμου, διμερείς συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόσκληση και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων[...]


ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισαν ότι θα προσέλθουν, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσουν στη λήψη σκληρών και επώδυνων μέτρων.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό… Ζητάω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στήριξη».


Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά και στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μπλόκα και πως όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.


«Δεν έχουμε τα περιθώρια για μικροδιευθετήσεις, δεν έχουμε τα περιθώρια να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα και απεργίες, όλοι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».


«Κάνατε την Ελλάδα αναξιόπιστη και εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτοντας πως η έλλειψη διαφάνειας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας.


Επίσημη πρώτη για το Βατοπέδι

Νωρίτερα, ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι με αντικείμενο την εκλογή προεδρείου και μια πρώτη συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων.

Η προθεσμία για την υποβολή πορίσματος είναι η 15η Μαρτίου 2010.

Από το ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική συμμετέχουν οι: Χρύσα Αράπογλου, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Νικόλαος Ζωΐδης, Αργύρης Λαφαζάνης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Εμμανουήλ Μπεντενιώτης, Δημήτρης Παπουτσής, Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος και Δημήτρης Τσιρώνης.

Από τη ΝΔ: Νικόλαος Δένδιας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ελευθέριος Αυγενάκης, Ελισάβετ Βόζεμπεργκ και Σάββας Αναστασιάδης.

Από το ΚΚΕ ο Αντώνης Σκυλλάκος, από τον ΛΑΟΣ ο Αθανάσιος Πλεύρης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Τσούκαλης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολίασε τη σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών, λέγοντας: «Δεν είναι το καλύτερο οι Εξεταστικές σε μια περίοδο που είναι τόσο κρίσιμη και χρειάζονται συναινέσεις. Αλλά η εικόνα για τα όσα έχουν συμβεί πρέπει να ξεκαθαρίσει, γιατί αυτά που συνέβησαν οδήγησαν στην οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ως ένα απολύτως 'αναγκαίο κακό', αλλά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες με ονοματεπώνυμο».


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Παπανδρέου: «Δεχόμαστε επίθεση»"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24