Έφοδοι ΣΔΟΕ με λίστα επαγγελματιών


Απο Τα Νέα

«Μαύρη λίστα» με γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους που στη φορολογική τους δήλωση εμφανίζουν είτε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα είτε πολύ υψηλές δαπάνες, προκειμένου να μειώσουν τα καθαρά τους κέρδη, έχει ετοιμάσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΕΕ), [...]

το πρώην ΣΔΟΕ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά η ΥΠΕΕ πρόκειται να αρχίσει μπαράζ ελέγχων μέσα στον Φεβρουάριο, σχέδιο που εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης για εξονυχιστικούς ελέγχους σε επαγγέλματα που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάζουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έχει περάσει από ηλεκτρονικό κόσκινο τις φορολογικές δηλώσεις των τεσσάρων αυτών κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών για το 2008. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των φορολογουμένων αυτών είτε εμφανίζει υψηλές δαπάνες μειώνοντας έτσι τα ακαθάριστα έσοδα και τα δηλωθέντα κέρδη, είτε γενικώς δηλώνει χαμηλά εισοδήματα, όπως είχε διαπιστωθεί και παλαιότερα κατά τον έλεγχο των γιατρών του Κολωνακίου.

Σε αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα και από πολλούς μισθωτούς θα εστιαστούν οι έλεγχοι της ΥΠΕΕ, οι οποίοι μάλιστα θα διασταυρώνουν και στοιχεία από άλλες υπηρεσίες με τις οποίες έχουν δοσοληψίες (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία για τους γιατρούς). Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο στα στοιχεία που ήδη έχει συγκεντρώσει η ΥΠΕΕ από τον ηλεκτρονικό έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων, έλεγε χαρακτηριστικά ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών αυτών εμφανίζει ετήσιες δαπάνες 50.000 ευρώ ή και 100.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, προκειμένου να μειώνουν αισθητά τα δηλωθέντα κέρδη και τον φόρο που καταβάλλουν στην Εφορία».


Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Έφοδοι ΣΔΟΕ με λίστα επαγγελματιών"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24